
לרוב מערבבים את הסויה והדבש, מורחים את העוף ואופים בתנור לקבלת עוף עסיסי בפנים ופריך מבחוץ. בדרך הכנה זו מבשלים את העוף על הכיריים. העוף מתקבל רך מאוד, נימוח וטעים ביותר.
מומלץ להשתמש למנה זו בעוף שלם, פתוח ומשוטח (כשקונים עוף בכשרות מהודרת, העוף מגיע חתוך בגב).
חומרים:
עוף שלם, פתוח ומשוטח
בצל גדול חתוך לרצועות
2 כפות שמן
כוס דבש
½ כוס סויה
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר (זנגוויל) טרי קצוץ או כפית ג'ינג'ר יבש
½ כפית צ'ילי גרוס
מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון
מלח ופלפל
½ כוס מים רותחים
הכנה:
מחממים את השמן ומטגנים את העוף משני הצדדים עד להשחמה קלה.
מוציאים את העוף, מנמיכים את הלהבה ומטגנים באותו הסיר את הבצל עד שהוא רך מאוד וזהוב.
מערבבים את הסויה והדבש עם שאר החומרים מלבד המים ומוסיפים לבצל. מביאים לרתיחה.
מחזירים את העוף לרוטב, מבשלים חמש דקות והופכים לצד השני.
מוסיפים חצי כוס מים רותחים, מנמיכים את הלהבה מאוד ומכסים את הסיר.
מבשלים ארבעים דקות על להבה נמוכה.
הופכים את העוף ברוטב פעמיים במהלך הבישול, כך שייעטף ברוטב ויקבל צבע שחום עמוק.
* לארוחת ערב זוגית מומלץ להגיש עם אורז לבן וסלט ירוק עם חמוציות ורוטב חמוץ מתוק.
פורסם בפנימה