
הטחינה היא בן זוג מאוד מתחשב שמקבל אליו כמעט כל טעם.
בגרסה המלוחה אפשר להוסיף אותה לסלט פשוט, לטבול בה פיתה חמימה או לשדרך אותה לקבב עסיסי. בגרסה המתוקה אפשר לזלף אותה על גלידה בטעם וניל, לערבב אותה עם סילאן או דבש ולהגיש עם פנקייק. בגרסה הטבעית מוסיפים אותה ליוגורט או לגרנולה.
היא משתלבת, מתאימה את עצמה, מדגישה טעמים אחרים, וכל זאת בלי לאבד את עצמה אפילו לרגע.
חומרים:
3 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
3 ביצים
½ כוסות חלב, מיץ תפוזים או מים
½ כפית מלח
¼ כוס סילאן
¼ כוס שמן
2 כפות סוכר
לציפוי:
½ כוס טחינה גולמית
½ כוס אגוזים קצוצים גס
הכנה:
מערבבים את החומרים היבשים, מוסיפים את החומרים הנוזליים ומערבבים לבלילה חלקה.
מעבירים לתבניות מאפינס.
יוצקים על כל מאפין כף טחינה ואגוזים.
אופים בחום בינוני כעשרים דקות.
*** לארוחת בוקר זוגית ומתוקה מגישים מאפינס טחינה עם יוגורט, סלט פירות עשיר ועוגת גבינה.
פוסם ב''פנימה''