פאי שוקולד
פאי שוקולדצילום: דעאל סבטייה

חומרים לפאי אחד גדול או 6 אישיים:

לבצק פריך:

2 כוסות קמח

ביצה אחת

100 גרם חמאה

חצי כוס אבקת סוכר

למילוי:

250 גרם שוקולד מריר

חצי מכל שמנת מתוקה

50 גרם חמאה

לקישוט:

שבבי שקדים מסוכרים

אופן ההכנה:

מערבבים את רכיבי הבצק ולשים בעדינות עד לקבלת בצק אחיד.

מקררים כחצי שעה.

לאחר הקירור מרדדים היטב, מומלץ על גבי נייר אפייה.

מניחים את הבצק המרודד על תבנית פאי, ומהדקים את הבצק לתחתית התבנית.

מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומכניסים לאפייה כ‑12 דקות בחום של 180 מעלות.

מוציאים מהתנור ומקררים מעט.

למילוי:

מחממים את השמנת המתוקה, השוקולד והחמאה. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ויוצקים מעל הבצק.

אפשר לקשט בשבבי שקדים.

מכניסים למקפיא לשעה כדי לייצב את השוקולד.

לאחר שעה מוודאים שהבלילה יציבה ומניחים את הפאי בטמפרטורת החדר להפשיר.

ממתינים מעט ומגישים לצד דובדבנים טריים.

פורסם ב''פנימה''

לרכישת מנוי