
למי שמקפיד לא לאכול דג עם חלב, אפשר להמיר את החמאה במחמאה למתכון פרווה.
חומרים:
3-2 חתיכות סטייק סלמון
למשרה:
2 כפות דבש
3 כפות שמן זית
2 כפות רוטב סויה
2 שיני שום מגורדות
פלפל שחור גרוס
מלח
לפירה:
סלק בינוני
2 תפוחי אדמה גדולים
30 גרם חמאה (או מחמאה)
מעט מלח
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה והסלק בקליפתם בסיר מלא מים עד לרכות (כ‑50 דקות לפחות).
לאחר הבישול מקלפים את תפוחי האדמה והסלק. את הסלק טוחנים בבלנדר עם רבע כוס מים חמים, ואת תפוחי האדמה מועכים באופן ידני בעזרת מועך (אפשר גם בבלנדר. אני אישית מעדיפה באופן ידני, כי יש בתפוחי האדמה הרבה עמילן ואז יכולה להיווצר עיסה דביקה וחלקה יתר על המידה).
מערבבים את מחית הסלק ומחית תפוחי האדמה יחד.
מוסיפים את החמאה או המחמאה ומתבלים במעט מלח, עד לקבלת מרקם אחיד, נימוח וסגול.
מנקים את הדג היטב ומשרים אותו במשרה במשך חצי שעה.
מחממים מחבת פסים לחום בינוני ומשמנים מעט.
צורבים את הדג כשלוש דקות מכל צד. שימו לב שהדג מתבשל אך לא מתייבש.
מגישים את הדג כשהוא חם לצד הפירה.
פורסם בפנימה