קרח לבן
קרח לבןצילום: פנימה

גבס

אבקה לבנה שהופכת ליציקה קשה עם המון אפשרויות ליצירה.

מה קודם למה - המים או הגבס?

טכניקה מעולה לתערובת גבס טובה.

חומרים:

1 ק"ג אבקת גבס לבן

כלי להכנת התערובת (כוס חד פעמית)

מים

כף מתכת לערבוב

מתחילים ליצור:

האמת, אין מה להתחיל עד שלא מחליטים לתוך מה יוצקים. לכן, השלב הראשון הוא בחירת התבנית שאליה יוצקים את התערובת.

מתחילים דווקא מהמים: ממלאים חצי מגובה הכוס החד-פעמית, מוסיפים כפות גבס אל תוך המים בלי לערבב ומתבוננים איך המים בולעים אותו (לילדים צעירים אפשר לתאר איך המים רעבים ובולעים את הגבס). ממשיכים להוסיף אבקה עד שהמים שבעים ולא בולעים יותר גבס.

רק כשהמים ספוגים באבקת הגבס ונשארת מעליהם תלולית קטנה - מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה בלי גושים.

יוצקים בזריזות לתוך התבנית המוכנה.

מניחים לייבוש ראשוני כחצי שעה עד שעה, ויום שלם לייבוש סופי.

קרח לבן

מהמטבח ליצירה ובחזרה.

חומרים:

תבניות סיליקון לקרח או לאפייה

תערובת גבס בכמות מתאימה

כף

מגנטים קטנים

צבעי אקריליק

מכחולים

לכה שקופה

מתחילים ליצור:

מכיוון שגבס מתנקה בקלות במים, אפשר ליצוק אותו לתוך תבניות סיליקון שמיועדות לקרח, לשוקולד או לאפייה. לאחר היצירה פשוט שוטפים היטב ומחזירים למטבח.

מכינים תערובת גבס, יוצקים לתוך תבניות הסיליקון ומיד מניחים בעדינות את המגנט על הגבס.

לאחר ייבוש מלא מוציאים מתבנית הסיליקון, וצובעים בצבעי אקריליק. הצביעה מוסיפה עניין ומשמעות, אפשר לצבוע כשוקולדים או בצבעוניות אחרת שבוחרים.

לאחר ייבוש מצפים בלכה.

מכינים הרבה מגנטים, מוסיפים פתקים משמחים ושומרים כמתנות קטנות לרגעים קסומים.

פורסם ב''פנימה''

לרכישת מנוי