
פריקסה זו בעצם לחמנייה מטוגנת בשמן עמוק. היא עשויה מבצק קליל שהותפח היטב, מלאה בכל טוב ובמגוון תוספות ביתיות שמשאירות בפה טעם של עוד.
לכל אחד יש את הפריקסה שלו. הרשו לעצמכם לגוון ולצרף כאוות נפשכם, כי זה כל הכיף.
לבצק (6‑8 מנות):
½ ק"ג קמח
כף שמרים
כפית מלח
2 כפות סוכר
½1 כוסות מים
½ כוס שמן
למילוי:
קופסת טונה
2 ביצים קשות
2 תפוחי אדמה בשלים
מלפפון חמוץ
טחינה
לסלט:
2 עגבניות טריות קצוצות
שן שום אחת קצוצה
מעט שמן
מים
פלפל ומלח
אופן ההכנה:
מערבבים את החומרים היבשים לבצק, מוסיפים את הנוזלים ולשים היטב.
מתפיחים למשך שעה.
אחרי שעה לשים שוב ומחלקים לעשרה כדורים שווים. אם הבצק דביק מקמחים אותו כדי שיהיה קל יותר לעבודה.
יוצרים צורות של לחמניות ומתפיחים שוב על גבי נייר אפייה. מומלץ לחתוך מראש נייר אפייה לחתיכות בגודל הלחמנייה, כך שכל לחמנייה תתפח בנפרד ויהיה אפשר להעביר אותה מהנייר ישירות לסיר בלי מגע ידיים שיפגע בנפח ובצורה שלה.
אחרי חצי שעה מכניסים את הלחמניות לטיגון בשמן עמוק. שימו לב שהשמן לא רותח מדי, כדי שהפריקסה לא ישחים מהר מדי ועדיין לא יהיה מוכן מבפנים.
לאחר כמה דקות בודדות של טיגון, כאשר הפריקסה מוכן, מוציאים ומניחים על נייר סופג ומקררים מעט.
לסלט: קוצצים את העגבניות קצוץ קצוץ, מוסיפים שיני שום קצוצות ומתבלים בשמן זית, פלפל ומלח.
אחרי שהפריקסה התקרר מעט, מניחים במרכז השולחן לצד התוספות וכל אחד מרכיב את הפריקסה שלו בשילוב התוספות שהוא אוהב.
פורסם בפנימה