ברוסקטה
ברוסקטהצילום: דעאל סבטייה

חומרים:

15 פרוסות של באגט, חלה או לחמניות - עדיף לא טריים

½ כוס שמן זית

3 שיני שום כתושות

אפשר לבחור את התוספות המועדפות עליכם:

חציל קלוי

טחינה

עגבניות שרי

גבינה בולגרית

פלפלים קלויים

זיתים שחורים

אופן ההכנה:

פורסים את הלחם לפרוסות אלכסוניות כך ששטח הפנים שלהן יהיה גדול יותר. מזלפים מלמעלה שמן זית ומכניסים לתנור עד שהלחם נהיה קראנצ'י, כ‑10 דקות.

לאחר ההשחמה, כשהלחם עוד חם, מורחים את השום.

מניחים מלמעלה את התוספות הנבחרות.

שתי אופציות לשילובים מנצחים:

* חציל קלוי, טחינה ופלפלים קלויים.

את החציל עוטפים בנייר כסף כשהוא שלם ומניחים ישירות על הגז עד שהוא מתרכך ומקבל טעם מעושן ומושלם. את הפלפלים קולים בתנור בחום גבוה עד שהם משחימים. ממתינים עד שהם מתקררים ומקלפים.

* גבינה בולגרית, עגבניות שרי חתוכות לפרוסות דקות, זיתים שחורים חצויים ומעט שמן זית.

פורסם בפנימה

לרכישת מנוי