
חומרים:
1 דלעת קטנה, קלופה ופרוסה
2 גזרים קלופים וחתוכים למקלות
2 גזר לבן, קלוף וחתוך למטבעות
2 בצלצלי שאלוט פרוסים
חבילת ברוקולי חתוכה לפרחים
קופסת פטריות טריות
1 כוס שעורה (רגילה, לא פניני שעורה)
3 כפות מיץ לימון
3 כפות דבש
מלח ופלפל
1/3 כוס שמן זית
פטרוזיליה קצוצה
זרעי רימון מרימון אחד
אופן ההכנה:
מכסים תבנית אפייה בנייר אלומיניום, ומניחים את כל הירקות בשכבה אחת (אני מוסיפה את הפטריות בערך באמצע).
מזלפים שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור בחום של 200 מעלות במשך כ‑20 דקות.
שוטפים את הגריסים במים קרים, מניחים בסיר ומוסיפים שלוש וחצי כוסות מים. מביאים לרתיחה ומכסים.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים במשך 20‑30 דקות. בודקים בעזרת מזלג אם הירקות מוכנים.
מכינים את הרוטב על ידי ערבוב מיץ לימון, דבש, מלח ופלפל. מטפטפים את שמן הזית אל תוך התערובת לאט תוך כדי ערבוב מהיר.
מקלפים את הרימון ומניחים את הזרעים בקופסה אטומה.
לפני ההגשה יוצקים את מחצית מהרוטב לשעורה ומוסיפים לירקות.
שופכים את יתרת הרוטב מעל הסלט.
מפזרים את גרגירי הרימון והפטרוזיליה הקצוצה ומגישים.
פורסם ב''פנימה''