צנצנת פנקייק
צנצנת פנקייקצילום: דעאל סבטייה

לפנקייק:

כוס קמח

2 ביצים

2 כפות סוכר

50 גרם חמאה

כפית אבקת אפייה

כפית תמצית וניל

כוס חלב

לבננות המקורמלות:

2 בננות

2 כפות סוכר חום

20 גרם חמאה

מכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

לפנקייק:

מערבבים היטב את כל הרכיבים, עד שלא יהיו גושים כלל.

מחממים מחבת ומשמנים אותה במעט חמאה.

אפשר להיעזר בקורצנים וליצוק לתוכם מעט מן הבלילה ליצירת פנקייקים קטנים יחסית (לפי קוטר הצנצנת).

לאחר שהפנקייק יציב, מסירים את הקורצן והופכים לצד השני.

לבננות המקורמלות:

ממיסים בסיר קטן סוכר וחמאה.

לאחר שהתערובת נמסה וחלקה מניחים פרוסות של בננות לקִרמול.

לאחר שהבננות מקבלות צבע זהוב מסירים מהאש ומקררים.

לקצפת:

מקציפים מכל שמנת מתוקה במיקסר עד ליציבות.

אפשר להוסיף מעט אינסטנט פודינג בטעם וניל כדי לקבל קצפת יציבה יותר.

הרכבה:

מניחים פנקייק בצנצנת, ומעליו קצפת, בננות מקורמלות ועוד פנקייק. כך יוצרים שכבות של בננות והפתעות ביניהן.

* אפשר לוותר עם הקרמול של הבננות, אם רוצים שהצנצנת תהיה פחות מתוקה.

פורסם בפנימה

לרכישת מנוי