דגנית זינגר, תושבת נצרת עילית, היא אחת הנשים שהוזמנו להעיד מחר (שלישי) בפני הוועדה לקידום מעמד האישה של הכנסת, על הטרור המיני שנוקטים ערבים נגד יהודיות.

היא הותקפה לפני כשלושה חודשים ע"י שני ערבים שרדפו אחריה מחוץ לביתה. מדי לילה, בעקבות אותו מקרה, מציבה המשטרה שתי ניידות בצומת שמפריד בין נצרת עילית לעיר נצרת.

"יש בעיר פחד לצאת בשעות מוקדמות מאוד של הבוקר ולעמוד בתחנות אוטובוסים, או לצאת ברגע שמחשיך אחר הצהריים", היא סיפרה לנו. "פחד. אתה אף פעם לא יודע מי יפנה אליך, איפה יטרידו אותך ואיפה חס וחלילה יגעו בך – כי סתם בא למישהו לגעת בך. יכול סתם לבוא אדם כלשהו ולגעת בי כי בא לו".

לדבריה, לא מדובר בתושבים ערביים מנצרת עילית. "הם באים מנצרת ומהכפרים מסביב. חלקם ילדים צעירים; טווח הגילאים שלהם מגיע לפעמים עד שלושים. פשוט, אתה פותח את הדלת של הבית ויורד ארבע מדרגות ועומד לידך בן מיעוטים. הם נמצאים שם כדי להציק, הם נמצאים שם כדי להפחיד".

"אני מכירה כל כך הרבה בנות שפשוט פוחדות לצאת החוצה, כמוני", אמרה. "אני מכירה אפילו אישה
רדפו אחרי שני בני מיעוטים. לא יודעת אפילו איך הצלחתי לברוח מהם. הם פשוט שעטו אחרי. אני לא ספורטאית אבל במקרה, למזלי הטוב, הצלחתי להגיע לרכב, לפתוח אותו ולהיכנס לתוכו
של שוטר שמעל הבית שלי נתפסה ע"י בן מיעוטים שפשוט שלח יד מתחת לשמלה שלה. היא כמובן צעקה אבל לא הצליחו לתפוס אותו. אבל זה בכלל לא משנה, כי כל כך מזלזלים בזה, שגם אם יתפסו אותו פשוט יעשו לו 'נו נו נו' והוא יבוא למחרת עם החברים שלו שוב".

"אני הותקפתי שני מטר מהבית שלי", שיחזרה בקול רועד. "רדפו אחרי שני בני מיעוטים. לא יודעת אפילו איך הצלחתי לברוח מהם. הם פשוט שעטו אחרי. אני לא ספורטאית אבל במקרה, למזלי הטוב, הצלחתי להגיע לרכב, לפתוח אותו ולהיכנס לתוכו, ועוד להסתכל לעברם כשהם עושים עם הידיים ומקללים. להערכתי הם היו בני 20 או 22. וזה היה בסך הכל ב-8 בערב, זה לא היה בשעות הלילה המאוחרות. ואם הבת שלי היתה זו שעלתה להביא משהו מהרכב, אני לא רוצה לדעת איפה זה היה נגמר. אני מבינה שהמשטרה לא יכולה לשבת באמצע הרחובות אצלנו, אז לכן צריך למצוא לזה איזשהו פיתרון".

התופעה נפוצה בשכונות שיש בהן גם תושבים ערבים. לדבריה, "אבל מי שעושה את זה, זה לא התושבים שגרים פה. מי שעושה את זה, בא לפה בא במטרה לעשות בלגאן ולהפחיד. צריך לעשות משהו ועדיף כמה שיותר מהר, כי יום אחד יקרה פה אסון. אם בן הזוג שלי ייקח את החוק לידיים וירדוף אחרי אלה שרדפו אחרי, הרי מי שייענש זה מי שפגע בהם, ולא הם".

יוזמת הדיון מחר, ח"כ יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו), מסרה ליו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה, ח"כ עאידה תומא-סלימאן (הרשימה המשותפת), רשימה של יותר מעשר נשים אותן ביקשה להזמין לוועדה ולמסור עדות.

תומא-סלימאן סירבה לשגר את ההזמנות ונקטה טון מאיים, לפיו "מחר תלמד חה"כ מלינובסקי כמה דברים על הטרדות מיניות וגם על הומניות ומאבק נגד גזענות".