
אחת הטכניקות הידועות בסריגת קרושה היא דוגמת הגראני (granny), וכשמה כן היא - מזכירה תמיד איזו סבתא חביבה שסורגת שמיכת טלאים מריבועי גראני על כיסא נדנדה עם כוס תה על ידה.
בשנים האחרונות הסריגה אינה רק נחלת בנות גיל הזהב אלא נהפכה לטרנד גורף בזכות חדוות היצירה והאפשרות לעצב פריט ייחודי ומקורי. בנוסף לכל אלו, מחקרים הראו שסריגה מביאה רוגע ושלווה לסורגים.
מלאכת הסריגה מייצרת שימוש ניכר בחלקי המוח. בניסוי שבו נתנו לנשים שסבלו מחרדה ודיכאון לסרוג, 81.5 אחוזים מהנשים דיווחו על ירידה במתח, הפחתת החרדות ותחושת סיפוק גדולה שנמשכה גם לאחר סיום העבודה. במאה התשע עשרה המליצו הרופאים לנשים לסרוג כתרופה לתסמיני חרדה.
אז בפעם הבאה שתשבו לסרוג על הספה, ורגשות האשם על זמן יקר שיכול ללכת על עוד מכונת כביסה או קריאת ספר לילד, תדעו שאתן מטפלות בעצמכן! במחיר של חוט צמר ומסרגה תחסכו גם טיפול פסיכולוגי על הדרך.
קדימה, לעבודה
עם תחילת החורף המבורך אין מתאים יותר מצעיף רך ומחמם. דוגמת הגראני שמשתלבת בצעיף יכולה להתאים לגברים ולנשים כאחד ולילדים במיוחד, תלוי כמובן בצבעים שתבחרו.
אני משתמשת בצמר הרגיל שנמכר בחנויות במחיר לא יקר, מסרגת קרושה מספר 4 או 5 - כל אחד לפי הנוחות, ובהתאם לעובי החוט הרשום בתווית הצמודה לגליל.
צעד אחר צעד
נתחיל לסרוג את רוחב הצעיף: נסרוג עיני שרשרת ברוחב שיתאים לנו לצעיף, ומשם נסרוג שורה אחר שורה עד שנגיע לאורך המתאים לנו. אפשר לספור את עיני השרשרת ולדאוג שהן יהיו בכפולות של שלוש. אני סורגת לפי ההרגשה את הרוחב, ואת העין או שתי העיניים שנשארות בסוף מחוץ לדוגמה אני פורמת.
כשהגענו לרוחב הרצוי, נסרוג עוד שלוש עיני שרשרת שיהוו את העמוד הראשון, ונסרוג שני עמודים בעין הרביעית מהמסרגה. נוצרה לנו הקבוצה הראשונה, כל קבוצה מורכבת משלושה עמודים.
נדלג על שתי עיני שרשרת ונסרוג בעין השלישית קבוצה נוספת של שלושה עמודים. נסרוג כך עד סוף השורה.
בסוף השורה נסרוג שלוש עיני שרשרת שיהוו את העמוד הראשון בשורה השנייה, ונסובב את הסריגה (סורגים מימין לשמאל) כדי להתחיל את השורה השנייה.
ברווח שנוצר בין הקבוצות של השורה הקודמת, נסרוג קבוצות של שלושה עמודים, כך עד סוף השורה. בשורות הזוגיות נתחיל עם עמוד יחיד ונסיים את השורה עם עמוד יחיד, ובשורות האי זוגיות נתחיל בקבוצת עמודים ונסיים בקבוצת עמודים.
כל שורה נגמרת בשלוש עיני שרשרת באוויר, שיהוו את העמוד הראשון לשורה הבאה, בין אם הוא עמוד יחיד ובין אם הוא עמוד מתוך קבוצת שלושת העמודים.
כשהגענו לאורך הרצוי, אפשר לחבר קבוצות של חוטים באורך שווה כדי ליצור פרנזים משני צדי הצעיף, או (וזו האופציה החביבה עליי) לתפור את סוף הצעיף להתחלה וליצור צעיף עגול שאפשר להלביש על הצוואר ולכרוך פעמיים, גם למראה אופנתי וגם להתחמם בלי להסתבך עם צעיף שנופל כל הזמן.
פורסם ב''פנימה''
