
כסלו הוא החודש האהוב עליי בשנה. לא רק משום שבו נולדתי, אלא גם בשל הגשם והקור - מזג אוויר מושלם להכנת מרקים מזינים שאני מכנה אותם מרקי ריפוי.
תבלינים ומרכיבים בריאים הם בסיס למרקי הריפוי הללו. כורכום, כמון, ג'ינג'ר, שום ובצל הם הנכסים שלנו בתחום הריפוי הטבעי, ולכל אחד מהם תחום ריפוי ספציפי. הם מצוינים לחימום הדם ולחיסון, ואף משמשים כמגן אנטיבקטריאלי מפני זיהומים ומחלות.
כשאנחנו מוסיפים אותם לכוח נוגד החימצון של הירקות ולכוח הטיהור של הדגנים המלאים, אנו מקבלים תרופה יוצאת דופן ביכולתה לחסן את גופנו.
להלן מתכון למרק ששורשיו בהודו הרחוקה. הוא נפלא ומחמם, ויעשה עם גופכם חסד בימי החורף הקרים.
מרק כרובית ועדשים
חומרים:
שקית קפואה של פרחי כרובית
כוס עדשים אדומות
בצל אחד קצוץ
4 שיני שום
2 כפות שמן זית
3 גזרים קצוצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
כף זרעי כורכום כתוש (או חצי כף אבקת כורכום)
כף זרעי כמון כתוש (או חצי כף כמון טחון)
לימון אחד
2 כפות רסק עגבניות
אופן ההכנה:
מחממים את שמן הזית במחבת חמה ומוסיפים את התבלינים. מוסיפים בצל קצוץ, שום וגזר ומטגנים.
מוסיפים 8 כוסות מים רותחים, עדשים אדומות, פרחי כרובית קצוצים לחתיכות קטנות יותר, רסק עגבניות ומחצית מכמות הפטרוזיליה.
נותנים למרק לרתוח במשך 45 דקות.
מוסיפים את גרידת הלימון והמיץ עם שאר הפטרוזיליה ומגישים חם.
פורסם בפנימה