חומרים: 2 גבעולי סלרי 1 בצל גדול 3 שיני שום 4 גזרים מגוררים דלעת מגוררת מחתיכה קטנה חצי כוס גריסי פנינה מלח לפי הטעם פלפל לפי הטעם חווייג'' למרק לפי הטעם מעט מאוד כורכום כמון לפי הטעם אופן ההכנה: קוצצים את הבצל והסלרי ומטגנים במעט שמן תוך כדי ערבוב. לאחר 3 דקות מוסיפים את הגזר והדלעת המגוררת וממשיכם לערבב. מוסיפים נוזלים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מוסיפים את הגריסים והתבלינים. מבשלים על אש בינונית כשעה, עד שהגריסים רכים. מגישים חם. פורסם ב''פנימה'' לרכישת מנוי