
חומרים:
1 ק"ג נתח בשר מספר 5 (כתף)
15 בצלי שאלוט קלופים
20 שזיפים מיובשים
שמן
סילאן
קינמון
5 עלי דפנה
5 גרגירי פלפל אנגלי
בצל אחד גדול
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
מחממים 5 כפות שמן וסוגרים את הבשר מכל הכיוונים, מוסיפים נוזלים ומביאים לרתיחה. מוסיפים 5 עלי דפנה, 5 גרגירי פלפל אנגלי ובצל חצוי לשניים, ומבשלים על אש גבוהה כשעה וחצי. אפשר להשתמש בסיר לחץ לקיצור התהליך. הבשר צריך בישול ארוך כדי להיות ממש רך.
להכנת הרוטב פורסים את בצלי השאלוט לפרוסות דקות ומטגנים במעט שמן.
מוסיפים את השזיפים המגולענים ומטגנים מעט תוך כדי ערבוב.
מוסיפים חצי בקבוק יין אדום ומצמצמים את הרוטב על אש נמוכה כחצי שעה. מוסיפים לרוטב נוזלים מציר הבשר.
פורסים את הבשר ומניחים ברוטב השזיפים, ומבשלים על אש נמוכה כשעה נוספת. ככל שהבישול יהיה ארוך יותר, כך הבשר יהיה רך יותר.
פורסם בפנימה