אילו אגוזים צריכים הכשר?
אילו אגוזים צריכים הכשר?צילום: שאטרסטוק

פירות טריים

כמעט כל הפירות הטריים הם מגידולי ארץ ישראל. עד חודש אדר, כל פירות העץ המצויים בשוק חנטו לפני ראש השנה והם שייכים לשנת השמיטה. יש להמשיך ולהקפיד על קנייה של תוצרת מפוקחת מהיתר מכירה, מאוצר בית דין, מיבול נוכרי או מיבול חו"ל, כל משפחה לפי מהגה, לפחות עד חודש אדר ראשון.

יש כמה סוגי פירות, כדוגמת הקוקוס השלם, שאינם מגידולי הארץ. מאחר שאין בהם חשש כלל, אין צורך שיהיה עליהם הכשר.

פירות מיובשים

הפירות המיובשים כמעט כולם מיובאים מחו"ל, ואין בהם בעיה של ערלה או של טבל ושביעית.

ובכל זאת, למרות שיש פירות שלא עברו שום עיבוד ואין בהם חשש כשרות (כמו תאנים ומשמשים), למעט בעיית החרקים, עדיין, כשקונים פירות אלו יש לקנותם עם הכשר מוסמך, הואיל ולעתים משתמשים בתהליך הייבוש שלהם בחומרים שאינם כשרים (כדוגמת שומן מן החי או תמציות טעם וצבע) או שהם עוברים תהליך של בישול (כמו השזיפים, למשל).

פירות מסוכרים

הפירות המסוכרים כמעט כולם מחו"ל ואין בהם בעיה של ערלה או טבל. אחת מארצות הייבוא המשמעותיות היא סין, שהיא בעייתית מאוד מבחינה כשרותית מכמה סיבות: אופי הייצור, המרחקים העצומים שיש בין המקומות המקשים על השליטה והפיקוח, תהליך העיבוד הארוך והמסובך שבו מוסיפים לפירות חומרים שכשרותם מפוקפקת, מפעלים המשמשים גם לעיבוד מאכלים לא כשרים, מכשול השפה ובעיות התקשורת בין המשגיחים לפועלים, וגם תרבות עסקית שונה לחלוטין מהמקובל בחברה המערבית בכלל ואצלנו בפרט.

לכן, גם כאן, חשוב לקנות פירות אלו עם הכשר מוסמך.

אגוזים

בכל סוגי האגוזים שמגיעים בקליפתם אין בעיה. כמעט כולם מיובאים מחו"ל ולא עוברים שום עיבוד ואין צורך בהכשר עליהם.

חלק מהפקאנים והשקדים גדלים בארץ וצריך הכשר שאין בהם חשש ערלה או טבל.

אגוזי הקשיו, אף על פי שהם גדלים בחו"ל, עוברים תהליך של בישול וצריכים הכשר.

אגוזים מקולפים ראוי ונכון להקפיד שיהיה עליהם הכשר בגלל שלעתים מורחים עליהם שמן במהלך העיבוד.

פורסם בפנימה

לרכישת מנוי