"ט"ו בשבט הגיע, חג לאילנות" - כך שרה בתי הקטנה בקול מצייץ ומלא חדווה, ואצלי בתודעה המסר נקלט ועולה השאלה: נו, אז איך נעצב את השולחן השנה? והנה כבר עולות אפשרויות, גוונים וסגנון, מה מתאים ומה לא, והרעיון מתחיל להיבנות.
לא צריך הרבה כדי להעשיר את שולחן החג. בעזרת חומרים זמינים ולא יקרים, קצת זמן וכמובן חשק ויוזמה - הדרך לעיצוב כבר סלולה.
אפיון העיצוב
השולחן יעוצב בסגנון כפרי ובגוונים סתוויים: חום, כתום, צהוב ובורדו ונגיעות ירוק.
העיצוב יהיה לאורך השולחן ובגובה נמוך כדי לא להפריע למסובים, ויכלול רצף של זרי פרחים בסגנון כפרי ובשזירה חופשית וגינתית, פירות ט"ו בשבט בתוך שקי יוטה שנכין בעבודת יד ונרות מעוצבים באותו קו להעצמת האווירה.
נרות
חומרים:
נר נשמה בכוס זכוכית
חבל יוטה
לקישוט: מקלות קינמון, עלים בצבעים ובצורות מעניינות או ענפי רוזמרין
הכנה:
מניחים על חצי כוס עלה לצד עלה.
מקיפים את העלים שהנחנו בחבל יוטה, כך שנוכל להניח עלים נוספים בחצי הכוס שנותר.
קושרים את החבל.
שקים
חומרים:
בד יוטה – להשיג בחנויות לחומרי בניין וכלי בית, בחנויות טמבור או בחנויות יצירה (אורך הבד, כמטר וחצי עד שני מטרים, יכול להספיק לשישה פלייסמנטים ולכשמונה שקים)
חבל יוטה
מחט עם חור גדול
מספריים
הכנה:
גוזרים חתיכה מבד היוטה (22x45 ס"מ).
מקפלים את אורך הבד הגזור לחצי.
תופרים את שני צדי הבד בעזרת המחט וחוט היוטה.
בד היוטה הוא בד גס שנפרם בקלות. כדי להימנע מפרימה בצדדים, לפני התפירה יש לקפל כסנטימטר מכל צד ולתפור על הקיפול.
הופכים את השק כלפי חוץ ומקפלים את החלק הפתוח שני קיפולים כלפי מטה.
מכניסים לתוך השק כלי כדי ליציב אותו וכדי להימנע מהידבקות סיבי הבד על הפירות.
ניתן להכין שקים בגדלים שונים.
זרים
חומרים:
פרחי חרציות בצבעי כתום, בורדו וצהוב - שלושה-ארבעה ענפים מכל צבע
ירק - ניתן להשתמש בירק גינה או בענפי זית
שלושה ענפים של פרחי בבונג (קמומיל)
מזמרה או סכין
צנצנת זכוכית קטנה (של ריבה או דבש)
חבל יוטה
הכנה:
חותכים את הפרחים לאורך הרצוי לפי גובה הצנצנת + 15 ס"מ נוספים, ומנקים את העלים בחלק התחתון.
לוקחים פרח ומצרפים לו ירק. ממשיכים עד שנגמרים הפרחים. אפשר לפזר את הצבעים באופן שווה, או למקם כמה פרחים מאותו הצבע צמודים זה לזה.
באופן כללי הזר צריך לקבל מראה כיפתי עגול, אך בגלל שזה זר חופשי וטבעי יכולים פרחים מסוימים לבלוט יותר מהאחרים.
קושרים את הזר בחבל או בגומייה, אך לא הדוק מדי.
גוזמים את גבעולי הזר בהתאם לגובה הרצוי.
מלפפים חבל יוטה מסביב לפיית הצנצנת.
מומלץ להכין זר נמוך שלא יסתיר את היושבים מצדו השני של השולחן.
אביזרים נלווים
* אפשר להניח לכל סועד פלייסמנט מבד יוטה בגודל 32x44 ס"מ. יש להתאים אותו לגודל הצלחת.
* בהיותו אחד משבעת המינים, אפשר להניח עלי זית על המפית ולקשור בחבל יוטה.
* אפשר להניח צנצנת גרנולה אישית לכל סועד, או לשלב בין מקבצי השולחן צנצנות עם ריבות מפירות הארץ.
פורסם בפנימה