חמין מסורתי
חמין מסורתיצילום: דעאל סבטייה

חומרים:

בשר מספר 2

3 תפוחי אדמה

2 בטטות

3 גזרים

חצי כוס שעועית אדומה שהושרתה

חצי כוס שעועית לבנה שהושרתה

שורש פטרוזיליה

2 גבעולי אורגנו טרי

4 עלי דפנה

4 כפות שמן

כף פפריקה

כפית כמון

חצי כפית כורכום

חצי כפית חווייג' למרק

2 כפות סוכר חום

מלח

פלפל

לתוספות:

כוס חיטה

שום

פפריקה

כמון

מלח ופלפל

אורז עגול מלא

שמיר או פטרוזיליה יבשה

שמן

אופן ההכנה:

לחמין הבסיסי:

חותכים את הבשר לקוביות בגודל הרצוי. מחממים מעט שמן וסוגרים את הבשר מכל הכיוונים.

מוסיפים נוזלים עד כיסוי, עלי דפנה, מלח, פלפל ואת שני סוגי השעועית ומבשלים כשעה.

לאחר שעת בישול מוסיפים את הירקות בשלמותם ומתבלים בשתי כפות רסק עגבניות, כף פפריקה, כפית כמון, חצי כפית כורכום, חצי כפית חווייג' למרק ושתי כפות סוכר חום.

מבשלים כרבע שעה נוספת ומניחים על הפלטה לבישול איטי.

לשקיות:

בסיר נפרד מחממים שתי כפות שמן, מוסיפים שתי שיני שום פרוסות, שמיר או פטרוזיליה יבשה וכוס וחצי אורז עגול מלא. מוסיפים נוזלים (2 כוסות מים לאורז מלא, כוס אחת לאורז לבן) ומבשלים על אש נמוכה כ‑20 דקות.

מסירים מהאש ומקררים. לאחר הקירור מעבירים את תערובת האורז לשקית צלייה (קוקי) ומניחים מעל תערובת החמין.

לחיטה:

מחממים שלוש כפות של שמן ומטגנים את שיני השום. מוסיפים כוס גרגירי חיטה, פפריקה, כמון, פלפל ומלח. מוסיפים נוזלים ומבשלים על אש נמוכה כ‑20 דקות. החיטה לא צריכה להיות מבושלת עד תומה.

מקררים ומעבירים את תערובת החיטה לשקית צלייה, סוגרים את השקית היטב ומניחים מעל החמין.

מבשלים במשך כל השבת בסיר בישול חשמלי איטי או על גבי פלטה.

פורסם ב''פנימה''

לרכישת מנוי