קופטה- קציצות עוף, בשר ואורז במרק

את הקופטה למדתי מסבתא שלי, ובעצם הוא התבשיל המובחר שלה. בשבתות חורף היינו מגיעים לסבתא ונהנים מקופטה מפנק שמשאיר טעם של עוד.

אלינור רחמים , ד' באדר תשע"ז

קופטה
קופטה
צילום: דעאל סבטייה

לקציצות:

חצי ק"ג חזה עוף טחון

רבע ק"ג בשר טחון

חצי כוס אורז

3 כפות סולת (זה הסוד שהקציצות לא יתפרקו)

מלח ופלפל

למרק:

כרעיים, שוקיים, כנפיים או חלקי עוף אחרים כמספר הסועדים

כוס גרגירי חומוס קפואים (סנפרוסט)

8 שיני שום פרוסות

מים

כורכום

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

למרק:

מחממים 4 כפות שמן בסיר גדול ומוסיפים את שיני השום. אחרי דקה בערך, כשהשום מזהיב, מוסיפים את גרגירי החומוס, חתיכות העוף והנוזלים ומביאים לרתיחה.

לאחר הרתיחה מתבלים במלח, פלפל ומעט כורכום.

מערבבים את רכיבי הקציצות היטב ויוצרים כדורים גדולים יותר מקציצות רגילות. מכניסים את הכדורים למרק החם, מבשלים כרבע שעה על אש גבוהה ומעבירים לפלטה חמה לכל השבת.

במהלך השבת האורז יתבשל, הסולת תשמור על הקציצה שלא תתפרק, העוף והבשר יתאחדו והקופטה יקבל טעם מושלם ומלא בברכה של שבת.

פורסם בפנימה

לרכישת מנוי