חומרים:
2 כוסות אורז בסמטי
6 שוקיים
5 כפות שמן
חצי כפית קינמון
2 כפות סילאן
2 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה
כפית כמון
חצי כפית כורכום
מלח ופלפל
3 כוסות מים
אופן ההכנה:
מחממים מעט שמן בסיר גדול, מומלץ להשתמש בסיר טפלון (כדי שחלקי העוף לא יידבקו). מוסיפים את חלקי העוף ומבשלים אותם דקות אחדות עד שיזהיבו מעט.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
אחרי שהמים רותחים מוסיפים את התבלינים והאורז ומבשלים על אש נמוכה כ‑10 דקות. מסירים מהאש כשהאורז עשוי למחצה.
לאחר שהתבשיל התקרר מעט מעבירים אותו לשקית צלייה, סוגרים היטב ומכניסים את השקית לסיר עם מים, כך שרוב השקית נמצאת בתוך המים.
אני אוהבת להרתיח את הסיר, וכשהוא רותח להניח ישירות על גבי הפלטה ולתת לתבשיל להתבשל במשך זמן רב עד ארוחת שבת בבוקר או בצהריים.
רגע לפני זמן האכילה יש להוציא את השקית מהסיר ולפתוח אותה במרכז קערה גדולה ויפה. מומלץ להגיש את התבית לצד סלט חי, רענן ומלא בירק ובצל.
פורסם ב"פנימה"