בטיולי חול המועד בעיר העתיקה היינו חולפים עשרות פעמים ליד רוכלים שהציעו למכירה בייגל ירושלמי, 2 ב‑10.
ההורים שלי אף פעם לא הסכימו שנקנה, כי לא הייתה להם תעודת כשרות, ואז אימא הייתה מבטיחה שתכין לי בדיוק כזה בבית. היא אפילו הייתה מגלגלת זעתר בנייר עיתון, שלא ארגיש שהחמצתי דבר.
מאז ועד היום יש לי אהבה מיוחדת לבייגל ירושלמי ביתי.
חומרים ל-8 בייגלים:
1 ק"ג קמח
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
כף מלח
2 כפות סוכר
½2 כוסות מים
½ כוס שמן
½ כוס שומשום
מלח גס
מעט שמן לציפוי
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים את הנוזלים.
לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד וחלק, ומניחים להתפחה לשעה.
מחלקים את הבצק לשמונה כדורים. מרדדים כל עיגול ומגלגלים כמו רולדה, יוצרים חישוק מאורך ומשטחים אותו מעט.
מניחים ל‑10 דקות התפחה, ואז טובלים את הבייגל בצלחת עם מים ומיד לאחר מכן בצלחת עם שומשום.
מניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה ואופים כ‑20 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהבייגל מזהיב.
לאחר האפייה מברישים במעט שמן ומפזרים מלח גס.
מגישים לצד מטבל שמנת, זעתר או כל ממרח שאוהבים.
פורסם בפנימה