ניוקי צבעוני
ניוקי צבעוניצילום: דעאל סבטייה

חומרים:

5 תפוחי אדמה בינוניים

½1 כוסות קמח

חלבון אחד

סלק אחד קטן מבושל

2 עלי תרד גדולים

לרוטב:

15 עגבניות שרי חצויות

100 גרם חמאה

בזיליקום

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

מבשלים במים חמים את תפוחי האדמה עד שהם ממש ממש רכים.

לאחר הבישול מסננים מהמים, מקלפים ומועכים בעזרת מזלג לתערובת חלקה ובלי גושים.

מוסיפים לתערובת קמח וחלמון ומערבבים היטב.

מחלקים את התערובת לשלוש קערות.

לניוקי סלק: טוחנים במג'ימיקס סלק אחד בינוני ובשל ומוסיפים לקערה אחת.

לניוקי תרד: שולקים את עלי התרד כחמש דקות במים חמים, מסננים וטוחנים במג'ימיקס. מוסיפים לקערה השנייה ומערבבים עד לקבלת תערובת ירוקה.

את הקערה השלישית משאירים בצבעה ובטעמה הטבעי.

מקמחים את השיש ויוצרים מתערובת תפוחי האדמה מעין נחש ארוך ואחיד.

חותכים לקוביות בגודל הרצוי ומבשלים במים מלוחים (כמו פסטה) עד שהניוקי צף, כ‑2‑4 דקות.

לאחר הבישול מניחים במסננת ומשמנים מעט כדי שהניוקי לא יידבק.

לרוטב:

מחממים חמאה במחבת ומוסיפים את עגבניות השרי החצויות עד שייצרבו.

מוסיפים את עלי הבזיליקום ומתבלים במלח ופלפל.

מקפיצים את הניוקי עם העגבניות בסמוך להגשה.

אפשר להעשיר בפרמז'ן מגורד.

פורסם בפנימה

לרכישת מנוי