
הירוקים משתנים מפעם לפעם לפי מה שיש לי במקרר, גבינה בולגרית מגורדת מעל, סלט קצוץ ליד וזה מושלם.
חומרים:
4 כפות שמן זית
2 בצלים
3 שיני שום
5 עלי סלק
5 עלי תרד (או חצי קופסה של בייבי תרד)
3 גבעולים בצל ירוק
8 פרחי ברוקולי
5 ביצים
חצי כוס שמנת מתוקה או חלב
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
גבינה בולגרית
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל לרצועות דקות ואת השום לפרוסות ומקפיצים ב‑4 כפות שמן זית.
לאחר שהבצל והשום מתרככים מעט מוסיפים את כל הירוקים ומערבבים עד שהירק מוריד חצי מנפחו. מוסיפים מעט חלב או שמנת מתוקה, מבשלים על אש נמוכה כ‑10 דקות תוך כדי ערבוב.
מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
יוצרים גומות בירק ומוסיפים את הביצים לתוכן (כשהחלמון בשלמותו).
מבשלים בסיר סגור כ‑5 דקות נוספות, אם רוצים את החלמון נא אפשר גם פחות.
לפני ההגשה מפזרים מלמעלה גבינה בולגרית.
פורסם בפנימה