
חודש אלול הגיע, החודש האחרון בשנה. הילדים חזרו למסגרות, אפשר לנשום לרווחה.
עדיין מתעסקים בהשגת ספרי לימוד שטרם יצאו לאור, ציוד שלא הושלם, מכתבים ממורים שמבקשים לקנות ספר נוסף והסתגלות הילדים למסגרת החדשה. מתרגשים או מתאכזבים לגלות מי יהיה המורה של הילד, והתינוק שנכנס למעון או הילד שנכנס לגן קורעים מעט את לבנו. הילדים הבוגרים חוזרים למסגרות, כמויות הכביסה מתמעטות במשך השבוע ומתרבות בסופי השבוע. בקיצור, חוזרים לשגרה.
כמובן שעם כל הקושי, יש גם משהו נחמד בחופש שבו כל הילדים בבית, אבל בואו נאמר את האמת: מיצינו.
מתנות קטנות
ובכן, הילדים הלכו ואת ניצבת מול הבית ששירת את כל המשפחה במשך חודשיים. לאן הוא ילך? הוא נשאר! אבל עם הבלגן שלא הצלחנו לסדר והצטברות של אי סדר בפינות שלא הגענו אליהן.
בסוף החודש תתחיל לה שנה חדשה ואיתה חיים חדשים. חודש אלול הוא חודש של סליחה, התבוננות ובחירה מחדש. כמה נחמד לדעת שעוד חודש מגיעים החגים ועוטפים אותנו במתנות מבורא עולם.
הערה צדדית וחשובה: תמיד במהלך חודש אלול מתעורר בלבה של כל אחת רצון להתחזק ברוחניות, ללכת לסליחות ולערבי התעוררות כדי לספוג קצת מהאווירה. במשך השנים שבהן עסקתי בגידול ילדיי, למדתי שצריך לשמוח בכל הזדמנות קטנה שיש לנו להתמלא. לפעמים הציפייה גדולה והרצון עז, ואז יש אכזבה כי מרוב עומס לא הצלחתי להרגיש התרוממות. החוכמה היא לדעת לנצל את הרגעים הקטנים של השקט, ליהנות מכל הזדמנות קטנה, ולשמוח גם אם לא הצלחנו להגיע לכל מקום שרצינו.
הגיל להתחיל
בסופו של דבר הילדים גדלים, ומגיע הזמן שלנו לעשות דברים שלא הספקנו כשהם היו קטנים. זמן גידול הילדים הוא בערך כעשרים שנה, ותוחלת החיים שלנו מתארכת משנה לשנה, אז אין לכן מה לדאוג.
אני מתגוררת בחברון, ובמשך שנים רבות לא הצלחתי להגיע למערת המכפלה מכיוון שהדרך הייתה ארוכה מדי בשביל ילדים קטנים, וכשהיינו בכל זאת הולכים הילדים היו מגיעים עייפים וחסרי סבלנות. היום אני יכולה להתפלל שם מתי שאבחר.
להשיב את הסדר על כנו
כמה טיפים שיעזרו לך לסדר את הבית אחרי החופש הארוך:
הבית אינו מחסן
זכרי שאנחנו עמוסים ביותר חפצים ממה שאנחנו זקוקים. פני חפצים שכבר אין בהם שימוש ותני מקום לכל חפץ נצרך. חפצים שאינם במקומם הופכים לנטל על הסובבים בבית.
קוראת אתכם לסדר!
חזרו לנהל סדר יום: ארוחות הערב בשעה מוקדמת יותר מימי החופש, הכנסת כביסה בערב ובבוקר, ניקוי המקלחת, הכנת בגדי הילדים כבר בבוקר או הלבשת חלקי לבוש נקיים אחרי המקלחת בערב.
יום יום חג
עברי על בגדי הילדים לחגים ובדקי האם יש להם מספיק חולצות, שמלות ועוד.
השנה ראש השנה חל ביום א' בערב, ולכן מיד בצאת השבת מומלץ להכניס את בגדי השבת למכונת הכביסה. השתמשי במייבש כדי לא לצבור כביסה עד אחרי ראש השנה.
בקניית בגדים לחגים בחרי בגדים יפים אך גם נוחים לכיבוס.
ארוחת חג
אל תיתקעי בתורים הארוכים סמוך לערב החג. ערכי קניות - במיוחד של בשר ומוצרים יבשים - כשבוע לפני החג. מי שמבשלת לשבת יכולה להקפיא אוכל לחג. ערכי תפריטים נוחים, והשתמשי בכלים חד פעמיים.
אני מאוד ממליצה להשתמש בתבניות פיירקס. הן נוחות לשימוש, ניתנות לחימום על הפלטה ומתאימות להגשה.
כמובן שאני לא פוסלת את האפשרות לבשל גם בחג, העיקר לא להילחץ ולהיות במתח סביב הנושא של הבישולים.
הקפאה טובה
לקראת החג אנחנו משתמשים במקפיא לאחסון חלות, עוגות ועוד. אבל אם לא נוציא מהמקפיא את האוכל שכבר עבר זמנו ולא נסדר אותו בצורה נכונה, ניאלץ להישאר בלי מקום לאוכל לחג.
פורסם בפנימה