ראש הממשלה אריאל שרון עשה את הימים האחרונים בוושינגטון, ונועד עם נשיא ארצות הברית ועם אנשי ממשלו. במסגרת הנושאים שנידונו עלתה סוגיית התגובה הישראלית כלפי התקפה עירקית על ישראל. בעניין זה אמר בוש כי ישראל רשאית להגיב במקרה של התקפה עירקית כלפיה, ובתגובה אמר לו שרון כי הוא הנשיא האמריקני האוהד ביותר שהיה אי פעם למדינת ישראל.

ביומן ערוץ 7 הביע הפרשן לעניינים אמריקניים יורם אטינגר את הסכמתו לדברי שרון, ואמר כי נשיא ארצות הברית הנוכחי ג'ורג' בוש הוא אכן, לפי שעה, הנשיא האמריקני החיובי ביותר שהיה, מבחינת הקשר הישראלי- אמריקני: "אני אומר 'לפי שעה' משום שאנחנו עומדים בנקודה שאחריה חלון ההזדמנויות הנדיר עלול להצטמצם או אפילו להיסגר". אטינגר הסביר שלהערכתו המלחמה עם עירק תהיה מהירה, קצרה מאוד, והרסנית כלפיה. בתום המלחמה תבקש ארצות הברית להראות סימני פיוס כלפי גורמים ערביים אחרים ולהוכיח שהיא אינה נגד ערבים בכלל, "ואז ייתכן מאוד", אומר אטינגר, "שהדרישה לשלם את המחיר תיפול על ישראל".

לדברי אטינגר, עוד לפני המלחמה צריך שרון לנצל את חלון ההזדמנויות שפותח בפניו בוש: "בוש מציב בפני שרון שתי ברירות: 'הברכה', שהיא הגינוי לטרור, התמיכה בכלכלת ישראל ושימת הדגש על זכותה של ישראל להגן על עצמה, וה'קללה', שהיא הקמת מדינה פלשתינית. מי שלא ינצל את חלון ההזדמנויות עד המלחמה כדי לממש את הברכה עלול להיות מטרה לקללה".
אטינגר הסביר כי אין מדבר בזכות הגנה עצמית של ישראל רק מול עירק אלא גם מול הטרור, החמאס ואש"ף.

"בוש מצפה שננהג מול רשות טרור כפי שהוא נוהג מול הטרור", הוסיף אטינגר. "שננהג כלפי רשות מפירה הסכמים כפי שהוא נוהג כלפי משטר מפר הסכמים כעירק".

באשר לגינוי שגינתה ארה"ב את הפעולה בעזה אמר אטינגר כי בוש הסתפק בגינוי בלבד, לעומת פעולות קשוחות יותר שנקטו נשיאים קודמים. הוא נתן את הדוגמה של בוש האב, שאיים על שמיר במניעת כספי ערבויות אם לא יקפיא את ההתנחלויות, ושל הנשיא רייגן, שבעקבות הפגזת הכור העירקי מנע אספקת נשק אמריקני לישראל: "מי שחושש מעונש מוטב שיזכור כי גם בהפגזת הכור בעירק סבלנו חצי שנה מאווירה עכורה ביחסינו עם הממשל בוושינגטון, אך הרווחנו שנים של ביטחון לאומי משופר והערכה אסטרטגית כלפינו מצדה של ארצות הברית".