בתי אמנה - דירת גן
בתי אמנה - דירת גןצילום: יח"צ

המרדף אחר הדיור נעשה כמעט בלתי אפשרי. החלום לקנות דירה במיליון ₪ נראה דמיוני, והאפשרות לרכוש בית עם גינה במרחק חצי שעה מכפר סבא נשמעת כמו מותרות לעשירים בלבד.

אבל מתברר שביהודה ושומרון אפשר למצוא בתים צמודי קרקע במחירי בני השגה: בפתח תקווה אפשר למצוא דירות 3 חדרים במחירים שסביב 2 מיליון ₪, ואילו ביישוב יקיר, חצי שעה מפתח תקווה, אפשר לרכוש בית בפרויקט של בתי אמנה: 7 חדרים, 196 מ"ר בשלוש קומות, צמוד קרקע, כולל גינה ומרפסות, במחיר של 1,787,000 ₪ בלבד.

נפנה לאזור השרון: שם אפשר למצוא דירות 4 חדרים בסביבות 2.5 מיליון ₪ בכפר סבא, אך ביישוב ענב, פחות מחצי שעה נסיעה מכפר סבא וחצי שעה מנתניה, בפרויקט של בתי אמנה, משווקים צמודי קרקע, 4 חדרים, 116 מטר, מרפסת של 24 מ"ר וכן גינה שגודלה 20–80 מ"ר, במחיר של 1,030,000 ₪, או לחלופין בית של 4 חדרים, 119 מ"ר על מגרש של 350 מטר, במחר של 1,076,000 ₪ בלבד.

משפחה גדולה שמחפשת דירת חמישה חדרים במודיעין תצטרך לשלם יותר מ-3 מיליון ₪, אך בפרויקט בתי אמנה בנווה צוף, עשרים דקות ממודיעין וחצי שעה מאלעד, אפשר למצוא בית צמוד קרקע, יחידה בשישייה, 115 מ"ר בנויים וכן גינה של 130 מ"ר, רק ב-780,000 ₪, ועל בתים של 145 מ"ר ברביעייה, כולל גינה של 90 מ"ר, ישלמו רק 1,251,000.

ביום שישי הקרוב, ה' בטבת (28.12) ייערך יריד בתי אמנה במתחם הגולה בפתח תקווה. ביריד ירוכזו כל הפרויקטים האטרקטיביים ביותר ביו"ש באזור המרכז.

מבקרי היריד יוכלו להכיר מקרוב עוד פרויקטים ביישובים כרם רעים, נופים, ברוכין, עלי, תפוח, טלמון ועוד, ביישובים חילוניים, דתיים ומעורבים, כך שכל אחד יוכל למצוא את המקום המתאים לו ביותר.

הציבור יפגוש ביריד את משווקי הפרויקטים, ויוכל להכיר לעומק את מגוון אפשרויות הדיור.

אלון פרבשטיין, סמנכ"ל בתי אמנה, מספר על המחשבה שעמדה מאחורי היריד: "זוגות צעירים רבים מחפשים יחידות דיור קטנות כדי ליהנות ממגורים במרכז הארץ, בזמן שבפרויקטים של בתי אמנה אפשר לרכוש בתים צמודי קרקע בפחות ממיליון ₪ בקהילות מגוונות ואיכותיות במרחק נגיעה מערי המרכז. היריד הוא הזדמנות מצוינת לבחור מתוך המגוון הרחב שיוצג בו".