ח"כ סמוטריץ'
ח"כ סמוטריץ'צילום: הלל מאיר/TPS

פורום הרבנים במילואים פנה לכלל חברי מרכז הבית היהודי והאיחוד הלאומי בקריאה להעמיד את נושא זהותו היהודית של צה"ל בראש סדר העדיפויות של המפלגות, זאת לאור התהליכים שפקדו את הצבא בשנים האחרונות ומהלכי קיצוץ דרסטיים ברבנות הצבאית.

במסגרת המהלך פנו בפורום גם לח"כ בצלאל סמוטריץ' והודו לו על פעילותו עניפה בנושא בדגש על חוק הרבצ"ר אותו הוביל סמוטריץ'. "על חוק זה", כך אומרים בפורום, "להיכנס לאחר הבחירות להסכם הקואליציוני של ממשלת הימין החדשה שתקום".

"לסיום הקדנציה הנוכחית בכנסת ישראל רצינו להודות לך, ח"כ בצלאל סמוטריץ' שהיית בגדר אומר ועושה בכל ענייני דת ומדינה בכלל ובנושא צבא ישראל בפרט.

סוגיית צה"ל וצביונו כצבא יהודי במדינה יהודית הינה מן היסודיות והחשובות למדינת ישראל ובטחונה בכלל, ולציונות הדתית בפרט. אנחנו עסוקים במאמצים עליונים לבלום את הפגיעה במעמד הרבנות הצבאית וההלכה בצה''ל, בחיילים וחיילות שומרי מסורת, ואת אג'נדת השירות המשותף והטשטוש המגדרי".

"צה"ל זקוק כאוויר לנשימה לתודעה יהודית לוחמת, אך אקטיביזים משפטי, מרצים בעלי אג'נדת שמאל והדרת רבנים מצה"ל עושים את ההפך. כל המדדים מראים כי צה"ל והקונצנזוס הלאומי מתרחקים ועל אף שמדברים על כך בפיקוד העליון אין ספק כי יש צורך בסיוע. בצלאל, נגעת לעומק בכל העניינים והוכחת לציבור כי המילים שלנו אינן ריקות", נאמר במכתב.

במכתב מפרטים הרבנים את כלל הפעילות הפרלמנטרית של סמוטריץ' לחיזוק לימוד התורה בצה"ל מול שר הביטחון לשעבר ליברמן, בריענון פקודת ימי ההשתלמות התורנית מטעם הרבנות הצבאית, ופעילות עמותת צל"ש של הרב פרץ איינהורן, הענקת חופש ביטוי לרבנים ומחנכים, בלימת מתקפות על מכינת עלי, הופעה של סמוטריץ' בכנסים בים המלח ובגבעת שמואל בנושא צביון הצבא, המאבק על ענף התודעה היהודית, וביטול מכוני שמאל וקרנות שהתקשרו "בחוזים של מליונים עם משרד הבטחון" פעילות נגד האקטביזם המשפטי של הפצ"ר ודריסת הרגל המוגזמת של המתפ"ש בהתיישבות, סיוע לביטול פקודת הזקנים ומניעת תופעות של פגיעה בחיילים דתיים, חיזוק מעמד השבת והכשרות בצה"ל, וסיוע לחיילים שנפגעו מפקודת השירות המשותף והשירותים המשותפים.

הרבנים במילואים חתמו, "בצלאל, יזמת וקידמת בקדנציה האחרונה את 'חוק הרבצ"ר' כ'חוק-מראה' לחוק הפצ"ר, מה שיאפשר חיבור מחודש בין הרבנות הראשית לישראל לבין הרבנות הצבאית ויחזיר את מעמדה של התורה בצה"ל לתקופת הרב גורן כאשר הרבצ"ר יהיה בדרגת אלוף סביב שולחן המטכ"ל.

אנו מבקשים כי תפעל ככל יכולתך יחד עם כל הגורמים בכנסת אשר צה"ל חשוב להם בכדי להעביר את החוק כבר במושב הכנסת הראשון של הכנסת ה21".