כשברדיו דיברו על שלג בחרמון וגשמים עזים בצפון ובמרכז, עלינו על מטוס בדרכינו דרומה לעיר השמש הכמעט נצחית, אילת. פתיחתו של שדה התעופה החדש רמון במרחק של כעשרים דקות נסיעה ממרכז העיר הנביטה אצלי צורך בשאלה שעוד ידובר בה. עד כמה תשפיע סגירתו של השדה הערוני והעתקתו אל מחוץ לעיר על התיירות בעיר הדרומית?
כך או אחרת, כשמתארחים בעיר הדרומית נהנים מכל רגע. הטיילת פורחת, המצפורים החדשים מרהיבים, החופים נקיים ומסודרים ויש כמובן חוף נפרד ומשובח... טוב בקיץ מתאים יותר.. שרותי הדת טובים ובכל פינה וזה העיקר, ניתן למצוא מסעדות כשרות ולמהדרין (ותודות לאדם מנכ"ל עמותת המסעדות) וכמובן שפע של בתי כנסת.
אנשי התיירות של העיר עושים כמיטב יכולתם כדי להשביע את הארי. והארי רעב... די לצאת לרגע מאזור המלונות ומיד תבחינו בין אילת לשאר הארץ .מסעדה, בית קפה ומאפיה בכל פינה. וזה מלמד על המהפיכה. שפע של מקומות לאכול, בין עם אלו מסעדות 'פועלים', בין עם מסעדות עממיות ובמחיר עממי, ברים ובתי קפה וגם מסעדות יוקרה. הכשרות היא החשובה.

אז היכן אוכלים ולנים?
התחלנו עם הותיקה שבהן מסעדת "ללו".
"ללו" היא אחת המסעדות הותיקות והמוכרות ביותר לחובבי האוכל הביתי באילת. בפעם הבאה שאתם יוצאים לנופש, מומלץ שתוותרו על הארוחות במלון ותגיעו ישר למסעדה. היא נמצאת במרכזו של רחוב עם בתי מגורים, אז אין ספק לגבי האותנטיות.
לסיפור הזה של מעבר ממרכז העיר לשכונות עוד נגיע. הסיפור הזה יעביר אותנו באחת למקום הטוב של הסיפור.
התפריט של מסעדת "ללו" כולל מנות שהן חלק בלתי נפרד מהמטבח המרוקאי, כמו סלטי זעלוק, גזר מבושל וכמובן מטבוחה. לא להחמיץ את המנות העיקריות של הדג המרוקאי ואת החומוס. וזיכרו על הלוח הגדול מופיעים התפריטים. מה שנגמר באותו היום יחזור רק למחרת.
עומר'ס - לחם, בשר ומה שביניהם
טל הוא שם נפוץ באילת. אז גם כאן בעל המסעדה המעניינת הזו ( כשמה של ביתו..) עונה לשם טל. משש בוקר ועד לחצות הוא על הרגליים " מזל שיש את שבת" אומרת אשתו .
הבחור וצוותו, עושים בשדרות התמרים משהו מיוחד. בתוך לחם טעים פריך ואיכותי מוגשים מאכלי בשר שונים עשויים היטב וטעימים להפליא. לא בכדי השם הוא לחם בשר ומה שביניהם. טלפון 08-6521646

ובאזור התעשיה- זעפרן
קם לו יהודי עם לב רחב וטוב, שעשה שנים רבות במלאכה במלון דן בעיר ופתח מסעדה שכולה ניחוחות וטעמים. קוסקוס, מפרום, קציצות, כבד קצוץ בטעם גן עדן, מעורב על הגריל ומה בעצם לא?
מיקומה של המסעדה באזור התעשיה רק נותן הרגשה טובה יותר.טעם של בית. פתוח בצהרים.
מחפשים עוד בשר? עברנו לאזור המלונות.
הראשונה שבהן היא אחלה - מסעדת גריל ישראלית אותנטית.
ייחודה של המסעדה הזו היא כשמה. פשוט אחלה. הן בשפע, הן באדיבות והן במרחב גם בחוץ וגם בפנים. דקה הליכה מרובע בתי המלון בחוף הצפוני ממוקמת המסעדה העונה לשם המפורסם אחלה.

בתפריט מבחר גדול של בשרים מעולים, ומגוון סלטים ללא הגבלה. יחס אישי לכל סועד (חיילים זוכים להנחה מיוחדת). בעל המקום טל, (כבר אמרנו על השם המיוחד הזה בעיר) מרעיף אהבה על כל לקוחותיו ואין פלא שאחלה אילת היא אחת המסעדות הפופולריות והאהובות על תושבי אילת. 08-6342555
בחוף הצפוני , במתחם סמוך לעיר המלכים שעכשיו סגורה, ממוקמת מסעדה מיוחדת בעיצובה ובתפריטה, פיפט אבניו.
האוירה במקום נעימה ומוגש תפריט ייחודי ומיוחד.
החל מהשעה 23:00 האוירה הופכת להיות אחרת. בר דינמי ומלא חיים. תפריט אלכוהול קוקטיילים צבעוני ועשיר כשצוות הפיפט אבניו הוא משפחה של ממש. הבעלים שלומי ומורן מקבלים את פניכם בחיבוק חם, מלצרים אדיבים, ברמנים מקצועיים וקולינריה המופקדת בידיו הנאמנות של השף אביב משה מהווים מכלול בטוח לחוויה אחרת בעיר השמש.
ומכאן לצד החלבי.
בתוך מתחם האייס מול, ממוקמת כבר מספר שנים מסעדת הדגל האיטלקי- חלבי איטליקה. בימים אלו עברה המסעדה כמה עשרות מטרים בתוך המתחם ופתחה את עצמה בגדול, בשפע של פסטה בר - פיצות, פסטות, סלטים והכל ברוח הכשרה של האוכל האיטלקי.
עדיין במתחם המלונות מסעדת ניוז. חן , מבעלי המקום יחד עם נתנאל מספרים שהיעד שלהם הוא להביא את הניוז החדש למקום. זו מסעדה חלבית כשרה, כאשר בשעות הבוקר, מוגשת בה ארוחת בוקר טובה ומהצהריים מוגשות במסעדה מנות סושי ודגים טריות, פסטות ופיצות מבעבעות.
בשעות הבוקר והצהריים מוגשות במסעדה ארוחות בוקר ומנות דגים ייחודיות למקום , פסטות פיצות ומגוון רחב של סלטים טריים . עם רדת החשיכה הקצב עולה, המקום משתנה , ומסעדת ניוז מקבלת גוון של בר תוסס חיים שאת האווירה במקום מרים עם אלכוהול איכותי וניגון קצבי.

נמצאים פה גם בסופ"ש? בשישי הרבה לפני שבת קבלת שבת כשהמקום מתמלא לו בריח דגים טעימים ברקע מתנגנת לה המוזיקה
קרמה אקספרס - בית קפה איכותי שכל המוצרים בשישה שקלים - שד' התמרים 13. רעיון מעולה של יהודי שהגיע לעיר לפני 22 שנה מהצפון, קבע בעיר את מושבו ומביא בשורה לעיר ולאורחיה.
ואם הזכרנו את הסיפור השכונתי הנה לכם דוגמא נוספת מאותו עולם בדמות לחם ברויטמן( איש הלחם).
בלב שכונת האלמוגים או שכונת המאפיה כפי שהיא מכונה ממוקמת מאפיית לחמי מחמצת מסורתית. תענוג צרוף ומהנה "אנו מכינים לחמי מחמצת בלבד. למעט קמח, מלח ים אטלנטי ומים, אין בלחמים שלנו כל תוספת (פרט לתוספות כגון גרעינים שונים, אגוזים, זיתים וכד')" אומר בינימין יוסף כהן האופה תוך שהוא לש בצק בידיו החמות.

המאפייה הוקמה על ידי יובל זיו בשנת 2014, אבל.... ההסטוריה המשפחתית באפיית לחמים החלה שנים רבות קודם במזרח פולין.
"ברויטמן" הוא שם משפחתו של גדליהו ברויטמן, סבו של יובל, ואשר מעיד על העיסוק בו עסקו סבי סביו של יובל, שם, בפולין. "אנו משתמשים בקמחים מעולים, שאת חלקם אנו טוחנים במקום, באבן הריחיים שלנו אותה ייבאנו מאוסטריה" הוא מספר ומוסיף שחומרי הגלם האחרים (אגוזים, עגבניות מיובשות, דבש, שמן זית) הם הטובים ביותר אותם ניתן להשיג. זה אכן כך. לטעום את הבריוש שלהם זה חצי גן עדן.
והיכן לנים? גם סביב אוכל כמובן. במלון סוליי בוטיק.

73 חדרי בוטיק מפנקים ויוקרתיים בעיצוב חדשני, מתוכם 12 ג'וניור סוויטס וחדרי דה לקס מובחרים, חוויה של שירות, אירוח וקולינריה בלתי נשכחת.

יודעי דבר אילתים מספרים שחדר האוכל לארוחות הבוקר בסוליי נחשב למקום מספר אחת לארוחות בוקר בעיר. בניגוד למה שמקובל בחדרי האוכל במלונות הגדולים המקום הוא אינטימי וקטן. בנוסף לבופה, תוכלו לבחור מהתפריט אחת מתוך חמש-עשרה האופציות שמוצעות כחלק מארוחת הבוקר. גם את הקפה מכינים ומגישים לפי הזמנה כמו בבית הקפה השכונתי.
בתי כנסת
למי שמתאכסן במלונות, ישנו מנין קבוע ומסודר במלון הילטון מלכת שבא בקומה ה-2. בשעה 7 שחרית, מנחה גם ב- 13:15 וגם עשרים דקות לפני שקיעה וערבית בזמן.
במרכז העיר- בית כנסת יהלום ברחוב רודד, בית הכנסת של חב"ד וישמח משה . 3 סוגים לכל העדות . ערבית מאוחרת בבית הכנסת נתיבות עולם בשעה 22 ברחוב ירושלים השלמה.
ורגע לפני שעוזבים משהו על אילת שמתחת למים.

תערוכה חדשה פרי עבודתה של האוצרת, היוצרת והאמנית שרית נחשון בגלריית האומנות 'אילת מתחת למים'.
שריתך מספרת שזו תערוכת צילומים מיוחדת המציגה את החיים מתחת למים בצורת יצירות מרתקות וייחודיות של אמנים שחיים את מעמקי הים וכאלה שמעולם לא היו מתחת למים ומדמיינים את מעמקי הים.
כל שלושים האמנים המשתתפים, שחלקם הם גם צוללנים מקצועניים, עוסקים בסוגים שונים של אמנות כמו צילום, פיסול, ציור ועוד.
התערוכה תציג את שוניות האלמוגים היחידות במדינה, שנמצאות במפרץ אילת, הכוללות עולם צבעוני, ססגוני ומגוון של שלל בעלי חיים ייחודיים, דגים, אלמוגים, צמחים ועוד רבים וצבעוניים. התערוכה עד סוף פברואר אז כדאי למהר.
נהנינו, תיירנו , אכלנו ( זה היה בעיקר..), תמיד צריך לחזור הביתה ולחלום על.. אוכל באילת בפעם הבאה.