אוכל בריא
אוכל בריאצילום: ISTOCK

חוקרים מהאוניברסיטה העברית קובעים כי הרגלי האכילה של המאובחנים בהפרעת קשב וריכוז מאופיינים באימפולסיביות. כך מדווח הבוקר (שני) העיתון 'ישראל היום'.

על פי המחקר בעלי הפרעת קשב "אינם מאורגנים ו'חוטפים' מה שהם רואים על הדרך" ומאחר וכך הרגלי האכילה שלכם בריאים פחות, הם נוטים להושיט יד למזונות בריאים פחות שמוצבים במקומות אטרקטיביים בחנויות.

העיתון מציין כי בסדרה של ארבעה מחקרים משלימים שנעשו בבית הספר לחינוך באוניברסיטה העברית, הראו החוקרים כי מצד אחד לבעלי הפרעת קשב וריכוז ידע ותפיסות בנושא מזון בריא שאינן שונות מאשר לכלל האוכלוסייה. עם זאת, ברגעי האמת בקפטריה הם נוטים לבחור במזונות בריאים פחות ומעובדים יותר.

עוד מדווח כי המחקר, שנעשה על ידי ד"ר יהודה פולק ושירלי הרשקו במסגרת עבודת דוקטורט בבית הספר לחינוך על שם שלמה (סימור) פוקס באוניברסיטה העברית, נבחר כמחקר מצטיין מבין 300 עבודות שמוצגות בימים אלה בכנס בינלאומי בנושא הפרעות קשב וריכוז שנערך בליסבון והוצגו בכנס שקיימה לאחרונה אגד"ל - האגודה הישראלית של המומחים ללקויות למידה, באוניברסיטת בר־אילן.