הסימון הירוק
הסימון הירוקצילום: משרד הבריאות

משרד הבריאות פרסם הבוקר (ראשון) את התנאים לסימון מזונות בסמל ירוק, סימון שיסייע לצרכנים בבחירת מזונות ההולמים את עקרונות התזונה הבריאה כפי שמומלצת בישראל.

התנאים לשימוש בסמל הירוק נקבעו על ידי ועדה מדעית שמונתה על ידי משרד הבריאות לנושא זה, ועודכנו בהתאם להערות הציבור.

העקרונות שליוו את הועדה בקביעת התנאים לסימון הנם ההנחיות התזונתיות החדשות של משרד הבריאות שכוללות את קבוצות המזון הבאות: חלב, יוגורטים, גבינות, טופו, משקה סויה, שמנים צמחיים מסוימים, זרעים ואגוזים, דגנים, קטניות, טחינה, סלט טחינה, דגים, ביצים, עופות, פירות וירקות.

התנאים להכללה בקבוצות מזון אלו מבוססים על מידת עיבוד מינימלית והימנעות מחומרים מזיקים כגון עודף שומן רווי, סוכר ומלח.

מהלך קביעת המזונות לסימון בסמל ירוק הינו מהלך מדורג ויקבע הליך מובנה ושקוף לעדכונו.

סימון מזון בסמל הירוק איננו מחייב (הוא וולנטרי), אך משרד הבריאות קורא ליצרנים, ליבואנים ולמשווקים לסמן את המזונות המתאימים בסמל הירוק על גבי מוצרים, או בשילוט מדף למזונות בתפזורת, כפי שמפרטים התנאים לסימון, על מנת להקל את הבחירה הנכונה של הצרכן ולקדם את בריאות הציבור.

הנחיות לסימון המזון