יוסף חדאד
יוסף חדאדצילום: יחצ

עמותת "ביחד ערבים זה לזה" פנתה אל מינהל הספורט בהצעה להחיל קריטריון חובת שירות לאומי-אזרחי לשחקני נבחרת ישראל מהמגזר הערבי, בדומה לקריטריון שירות צבאי החל על כדורגלנים יהודים.

כיום כדי לקבל זימון לנבחרת הלאומית, כל שחקן יהודי מעל גיל 18 חייב לשרת שירות צבאי סדיר מלא, או במקרים חריגים שנת שירות לאומי. הנושא עלה לכותרות לא מעט במהלך השנים, וגם לאחרונה בפרשת ירדן שועה. לעומת זאת בקרב שחקנים מהמגזר הערבי עליהם לא חלה חובת הגיוס גם אין תנאי לזימון לנבחרת.

העמותה אשר פועלת להגדלת כמות המתנדבים למערך השירות הלאומי-אזרחי בקרב צעירים בחברה הערבית ציינה במכתבה כי "במדינה שלנו, כדורגל הוא ענף הספורט המוביל, וכל ילד מכל מגזר חולם להיות כדורגלן מצליח. דווקא בתקופה של שסעים בחברה ופערים בין המגזרים, אין דבר שמאחד יותר את החברה הישראלית מאשר נבחרת ישראל בכדורגל, בעיקר כיום כאשר כשליש משחקני הסגל הם ערבים-ישראלים, אפילו קפטן הנבחרת הוא מוסלמי".

העמותה כותבת בפנייתה כי שחקני הנבחרת מהמגזר הערבי הם דמויות חינוכיות עבור הנוער הערבי ישראלי שצופה בהם ומעריץ אותם, וכמי שמייצג את המדינה עליהם להוכיח זאת גם מחוץ למגרש, בתרומה למדינה ככל ישראלי אחר בן גילם, ובמצב בו יתנדבו לשנת שירות לאומי-אזרחי כדי לעמוד בתנאי לזימון לנבחרת ישראל, נגיע למצב בו כמות המתנדבים בחברה הערבית תגדל, השירות יהפוך לדבר טבעי בציבור הערבי, יאוישו תקנים רבים בשירות ובכך החברה הישראלית כולה תרוויח.

עוד מציינת העמותה כי הבקשה להכניס לקריטריון הזימון לנבחרת את סעיף זה תחול מעתה ואילך לגבי שחקנים חדשים מהמגזר הערבי שעוד לא זומנו לנבחרת ונמצאים מתחת לגיל 18.

יוסף חדאד, מנכ"ל "ביחד ערבים זה לזה", אמר: "אנחנו מאמינים ששירות לאומי-אזרחי של ערביי ישראל זה צעד חשוב בדרך לשוויון, למעורבות ולשותפות בנטל. ככה ניתן לשרת את הקהילה ובו זמנית לשרת את המדינה. אנחנו פועלים רבות בנושא הזה אך לצערי נתקלים בקשיים רבים בשל התנגדות ההנהגה הערבית ולא מעט ארגונים ועמותות במגזר הערבי שפועלים נגד זה. הפיתרון יכול להגיע דווקא מהכדורגל, ומנבחרת ישראל שמהווה מקור גאווה לכולנו, ואין מקום טוב יותר להתחיל בו את הדרך לשוויון ושותפות ערבית בחברה הישראלית".