
ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן, מגיב הערב (ראשון) בחריפות לביקורת של ראש הממשלה בנימין נתניהו על ראשי ההתיישבות, על רקע דחיית התוכנית להחלת ריבונות ישראלית ביו"ש ובבקעה.
"ראש הממשלה בנימין נתניהו שנכשל כישלון מחפיר ומביך ונמנע מלקיים את ההבטחה המרכזית שלו בשלוש מערכות הבחירות שהביאו לו את הניצחון בהן, מוסיף חטא על פשע ומאמץ את הרטוריקה של השמאל הקיצוני שמאשים את ההתיישבות בכל דבר שזז באזור", אמר דגן.
''ראש הממשלה שעכשיו תוקף אותנו הוא זה שרדף אחרינו לפני הבחירות והשתמש בנו כדי להעביר את המסר שהביא לו את הניצחון: ריבונות מלאה על כל הישובים ביהודה ושומרון", הזכיר דגן. ''הוא לא אמר מדינת טרור בלב הארץ, הוא לא אמר להחיל ריבונות רק על הישובים שהשמאל רוצה שיישארו בשליטת ישראל ואת השאר להשאיר בחוץ, הוא אמר ריבונות מלאה''.
ראש מועצת שומרון המשיך במתקפה: ''נתניהו השתמש בראשי ההתיישבות וזרק אותנו. ראש הממשלה הונה אותנו והונה את כל הציבור במדינת ישראל''.
דגן קרא לנתניהו להתעשת, ''החל את הריבונות המלאה עם ארצות הברית או בלי ארצות הברית, על זה נבחרת וזה מה שיציל את שארית האמון שנותרה בציבור אוהבי ארץ ישראל במנהיגותך. אם הריבונות לא תוחל וראש הממשלה ימשיך בספינים ובתרגילים הללו ראש הממשלה עלול לאבד את האמון של המחנה הלאומי ולאבד את השלטון".
כאמור, ראש הממשלה נתניהו התייחס בגלי צה''ל לביקורת החריפה שמומתחים עליו ראשי המועצות ביו"ש לאחר שנודע כי החלת הריבונות נדחתה, ''אלה שעכשיו אומרים לי להחיל ריבונות אמרו לי לפני כמה חודשים שאסור להחיל ריבונות כי זה יביא למדינה פלסטינית. זה לא רציני", אמר נתניהו.
ראש מועצת בנימין ישראל גנץ הגיב גם הוא לביקורת שהשמיע ראש הממשלה נתניהו: "אדוני ראש הממשלה אל תטעה את הציבור. כשעמדת בנתב"ג ובבקעת הירדן הבטחת ריבונות בלי מדינה פלסטינית. אנחנו מאד מקווים שהתכוונת לזה. קראנו לך כל העת לעשות ריבונות נכונה ולא ריבונות עם מדינה פלסטינית שתסכן את עתידה של מדינת ישראל", אמר גנץ.
''אם רצית לקדם ריבונות עם מדינה פלסטינית, טוב שגנזת אותה וטוב שנאבקנו בכך, רק חבל שלא אמרת זאת לציבור הישראלי. אל תנסה להפוך אותנו כעת להזויים", הוסיף ראש מועצת בנימין.

