בית אוכל חדש בשוק מחנה יהודה של השף רונן דברת בלוך

מדובר בבית אוכל המציע מבחר מנות מהמטבח הצפון אפריקאי המתחלפות מדי שבוע, ומוגשות בלחם פרנה שנאפה במקום.

ערוץ 7 , ג' באלול תש"פ

בית אוכל חדש בשוק מחנה יהודה של השף רונן דברת בלוך-ערוץ 7
חדש: דיאלנה
צילום: נועם פריסמן

השף רונן דברת בלוך חזר אחרי תקופת גלות ארוכה בת למעלה מעשור ופתח בשוק מחנה יהודה הירושלמי את "דיאלנה".

מדובר בבית אוכל המציע מבחר מנות מהמטבח הצפון אפריקאי המתחלפות מדי שבוע ומוגשות בלחם פרנה שנאפה במקום.

אחרי שהיה מזוהה עם מטבח שף מוקפד, בדיאלנה ("שלנו" במרוקאית) חוזר דברת בלוך למקורות ומחבר בין זכרונות ילדותו ואמירותיו הקולינאריות כשף.

לפני למעלה מעשור היה דברת-בלוך שף של מסעדות עילית תל-אביביות כמו ארטישוק, לורנס ו- RDB כשבשנים האחרונות פעל מתחת לרדאר עם שירות קייטרינג פרטי.

כעת, הוא פותח בירושלים, עיר מגוריו, מקום המסמל עבורו חזרה לשורשי ילדותו בנתיבות, שם התחנך על ברכיה של סבתו רשליקה, בו יגיש את פרשנותו האישית לתבשילים בבישול ארוך כמו לוקוס מתובל באריסה ותבלינים, שקדי עגל ואסאדו בציר בקר שישודכו לפרנה לוהטת ויוגשו לצד שלל סלטים בעבודת יד.

"בעבר התכחשתי באופן מוחלט להשפעה שיש לבית ולסביבה בה גדלתי על סגנון הבישול שלי. באתי ממשפחה מרוקאית שבה, אבל כשעזבתי את נתיבות מחקתי את עברי והתמחתי במטבח מולקולארי ששם דגש על יצירתיות ודיוק. השנים בהן הייתי 'מחוץ לברנז'ה' ובחיק המשפחה הציפו בי את הרצון להביא את האינטרפרטציה שלי לאוכל שעליו גדלתי בצורה הכי פשוטה וכנה", סיפר.

בדיאלנה יציעו מגוון צנוע אך מדויק של שש מנות שיתחלפו מדי שבוע ויוגשו אך ורק בפרנה שמנמנה ולוהטת:

• עופות שלמים עופות שלמים שנצלו בטאבון במרינדה 24 שעות משולבים בכרישה שום ירוק ופלפל חריף 45 ₪

• תבשיל שמזכיר את סבתא רשליקה בשר לוקוס על הסכין, כוסברה, אריסה, שום קצוץ דק 45 ₪

• נתחי לחי עגל שבושלו 5 שעות לפני שנכנסו לרוטב סמיך שלציר בקר, גרגירי חומוס וארטישוק 49 ₪

• אסאדו עצם במעשנה שפורק בידים ובושל בציר בקר ונגיעות חריפות 49 ₪

• שקדי עגל נימוחים ולבבות בקר שנצלו על אש גלויה ובושלו אט אט ברוטב שמזכיר לסבתא נשכחות 69 ₪

לצד כל המנות, יוגשו סלטים שמיוצרים במקום. כמו כן יציעו צייסר ערק עלית 10 ₪ בלבד.

אגריפס 127 ירושלים

דיאלנה
צילום: נועם פריסמן