Yakimono
Yakimono צילום: עדי מאירוביץ וחיה הומבורגר

עד שנחזור לטייל בין עצי הדובדבן, ונתפעל מארמון הקיסר בטוקיו, יאקימונו תביא לכם את יפן על הצלחת עם מבחר רולים מיוחדים, דגים נאים, מרקים, סלטים ושלל מנות יפניות קלאסיות.

כבר בכניסה אווירת הלובי המלון משרה תחושה של חו"ל וכדי שלא תתבלבלו איפה אתם, גם בתפריט המחירים מופיעים בשקלים ובדולרים.

חשקה נפשכם באוכל יפני אמיתי? יאקימונו היא מחלוצות המטבח היפני בארץ. החזון של אבי כהן ז"ל המייסד והבעלים ועכשיו ילדיו שהולכים בדרכו, היה להביא לארץ את הקולינריה היפנית בצורה המדויקת ביותר, בלי פשרות, עם דגש על שימוש בחומרי הגלם הטובים ביותר ובעיקר הדגים.

המסעדה הוותיקה הפכה למוסד קולינרי מוערך שזכה לשבחים בזכות העובדה שהצליחה להוכיח שאפשר לייצר אוכל יפני ברמה גבוהה ועדיין לשמור על הכשרות.

צילום: עדי וחיה

המנות מוגשות בכלי אוכל יפניים בייבוא מיוחד ומלוות בשירות אישי ומקצועי. ביפן שמים דגש על תרבות הגשת האוכל, אופן הכנתו, איכות המרכיבים ואכילת המזון בעונה, ביום ובשעה שהוא הכי טרי. זה נכון שבים יש הרבה דגים, אבל כאן הדגים טריים, איכותיים, ומופלאים. עם דגים כאלה לא צריך ווסאבי וג'ינג'ר. גם הספייסי לא היה חסר.

בחזית המסעדה ניצבים לעיני כל המטבח והטבחים שמריצים את העסק כמו אסיסטנטים בחדר ניתוח, היה תענוג לבהות בהם. המקום סולידי ומושקע, יוקרתי עם רף מחירים גבוה מאוד עקב השימוש בחומרי גלם משובחים. הדבר ניכר בכל ביס וביס והעלה על פנינו אושר אקספרס.

הפתיחים היו חביבים אך לא מעבר לכך. סלט האצות והמחמצים יפניים היו בנאליים. לאחר מכן, הגיעה מנה של פרוסות דקות ונאות של סלמון, טונה אדומה וגריי מאלט על מצע קרח עם רוטב פונזו. לדגים יש הרגשה שהם קפצו לך מהים לצלחת עם איכות שמנצחת. הרוטב הגיע בצד וטבילה בו הפכה את הביס לפנטסטי.

צילום: עדי וחיה

אחרי המתנה ארוכה שהבטן שלנו כמעט יצאה מהמקום הגיעה צלחת מסוגים שונים של סושי וניגרי אסתטיים וצבעונים, דוגמאות ממבחר המנות המיוחדות של המסעדה. חווינו טעימה על קצה הצ'ופסטיק מכל מנה. גם אם אתם לא שייכים לז'אנר חובבי הסושי, אין מצב שלא תתאהבו אחרי דבר כזה.

זאת הייתה הצגה ואין גבול ליצירתיות. למנה זו בדומה למנות אחרות במסעדה הוותיקה יש סיפור רקע. היא נהגתה כסושי של שלום בתקופת האינתיפאדה וייצגה חיבור בין עולמות. החלום היה לפתוח סניף " יאקימונו" בבית לחם ולשלב אותה בתפריט. התוכנית לא יצאה לפועל אך המנה נהפכה להיילייט.

כדורי אורז מיוחדים עטופים דגים נאים היושבים על רוטב שומשום (טחינה יפנית). מנה המשלבת את תרבות המזרח הרחוק עם המזרח התיכון ונוצרה על ידי אבי כהן כדי לקרב לבבות. בכדור הקטן שנוצר הצליחו לשלב מגוון טעמים. הביצוע היה מושלם. אולי ככה יבוא שלום באמת.

צילום: עדי וחיה

בשלב הבא, קיבלנו נתח בלק קוד שחור שהושרה במרינדה ועבר צריבה איטית על גריל והוגש עם אטריות. המנה מלווה את המסעדה שנים רבות. הדג שהתפרק במגע הצ'ופסטיקס היה שמנוני ובשרני והוא היה מתוק להפליא. מתיקותו התאימה לנו כקינוח לסוף הארוחה.

אין ספק שמסורת, ניסיון והקפדה, נוכחות במסעדה. היום, בכל מקום יש סושייה וזה לא טרנד חולף. אחרי סושי כזה, יהיה קשה ללכת לסושי חובבני. בקיצור, זה אחד מהמקומות הכי טובים בארץ לסושי. במקום תחוו חוויה קולינרית מהסרטים. המקום אינטימי ומסוגנן ושורה בו אווירה שקטה ונעימה. לוקח למנות הרבה זמן לצאת והיה חסר לנו איזה קוקטייל בצד.

יש תפריט עסקי, וטעימות שנהנים משלל מטעמים וכמובן שגם שעתיים חניה חינם שזה משאב נדיר. בנוסף, לקראת ראש השנה המתקרב, תוכלו להזמין מבחר דגים טריים ויפים לארוחת חג מושלמת. כי מה יותר טוב מסשימי חתוך דק ומרהיב ביופיו וטעמו במקום גפילטע פיש צולע?!

הירקון 205 תל אביב, 03-5202128. שעות פעילות: ימים א'- ה' : 12:30-23:00, ומצאת שבת ועד 21:00.

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו