ממש לא רק שניצל א׳:
קבלו את ספר המתכונים החדש של צה"ל

השגנו את ספר המתכונים החדש של מערך המזון, שישרת את מנהלי המטבחים בצה"ל. אז איך מכינים כדורי ריזוטו, רוסטביף צלוי או קרם גבינה?

טליה פירון, אתר צה״ל , י"ח בתשרי תשפ"א

קבלו את ספר המתכונים החדש של צה"ל-ערוץ 7
המתכונים של צה"ל
צילום: דובר צה"ל

מגבלות הקורונה, הסגר ועוצר היציאות הפכו את כולנו כמעט לשפים צעירים, או לפחות לטבחים טובים הרבה יותר. אז כדי לאתגר אתכם ולעזור לכם להכין ארוחה מפנקת לחברים בפלוגה או למשפחה הקרובה, החלטנו לשתף אתכם בספר המתכונים החדש של צה"ל.

הוא בכלל נועד לשפים או טבחים, אבל גם אם אתם חיילים וחיילות בלי שום ידע קולינרי, תוכלו להכין את המנות האלה בלי בעיה - בבית, בבסיס או במוצב.

ספר המתכונים הזה מכיל מגוון של יותר מ-30 מתכונים לכל שלבי הארוחה - ממנות פתיחה ועד קינוחים מתוקים. ״את המתכונים פיתחתי בעצמי. כולם מבוססים על מצרכים צבאיים כמובן, ובנוסף לכך הם גם פשוטים להכנה ביתית", פותח מפקד ההכשרה הקולינרית, רנ"ג אדיר לוגסי.

"הפצנו אותו גם במייל הצבאי לכל מנהלי המטבח כדי לחשוף אותם למנות ייחודיות", משתף רנ״ג לוגסי. ולמען האמת, זו ממש לא הדרך היחידה בה הוא דואג לקדם חדשנות קולינרית בצה"ל, אלא רק חלק קטן בתהליך: "בקורסים שאני מעביר, אני מלמד את הנגדים לצאת מהקופסא - ולייצר אוכל עכשווי, ותפריטים חדשים".

צילום: דובר צה"ל

כשנשאל מה בכלל החשיבות של אוכל שהוא לא רק טעים, אלא מגוון וחדשני, הוא ענה בלי היסוס: "החיילים שלנו הם לא החיילים של פעם - החיים שלהם מלאים באוכל ברשתות החברתיות, במסעדות או בתוכניות בישול, אז למה שהם לא יקבלו את אותה רמה גם מאיתנו?"

בדיוק ברגע הזה, כשאני מחכה למשפט הידוע: "הצבא צועד על קיבתו", הוא מפתיע עם מילים שלא נשמעות כמו אף קלישאה: "אם האוכל טוב ומיוחד, זה הופך את החיים שלנו לטובים יותר. אז גם כשמדובר בהווי של יחידה - הוא באמת יכול להתרומם בזכות היצירתיות שלנו כטבחים ונגדי מטבח".

צילום: דובר צה"ל

וכמובן, כשמדברים על חדשנות באוכל - כמעט אי אפשר לפסוח על נושא הטבעונות. רנ"ג לוגסי מעלה בעצמו את הנושא, כשהוא מספר על המנה האהובה עליו לחגים מתוך הספר - סיגר ממולא פלאפל מטוגן: ״את המתכון המצאתי לפני שלוש שנים - והוא מגיע עם סיפור. יום אחד פגשתי שף ממלון מוכר שעבר את אותה סדנה - והוא אמר לי שהוא התחיל להגיש לאורחים את הסיגר פלאפל שלי".

לסיום הוא מנצל את ההזדמנות לאחל לטבחים, למנהלי המטבח וגם לעצמו, שנה מלאה בחדשנות ועשייה: "אני מקווה שנמשיך להביא רעיונות מרחבי העולם ולפתח את התחום שלנו, שהוא בעצם אומנות. וכולם יודעים שבאומנות צריך ליצור, להעז, ולנסות דברים חדשים".

לספר המלא לחצו כאן