שישברק עם גבינות רכות
שישברק עם גבינות רכותצילום: יחצ

יהושע פראג, יועץ קולינרי, שף פרטי, מנהל תחום קולינרי, מטבחים ומסעדות בחברת "מילניום מרקטינג" מציע מתכון למנת שישקברק קצת אחרת. המנה מחברת טכניקות מהמטבח הערבי והמטבח האיטלקי.

מנת שישברק מבצק רבוך שנעשה לפי המסורת, במילוי גבינות רכות ומוגש על קרם שורשים וירוקות ירוקים קראנצ'ים. המרקם הקטיפתי הייחודי של המנה עם הטוויסט של הירקות הירוקים יוצר חוויה קולינרית עוצמתית.

להכנת בצק לשישברק:

500 גר' קמח

כפית מלח

30 גר' שמן זית

ביצה

260 גר' מים

להכנת מילוי:

250 גר' ריקוטה

250 גר' מסקרפונה

100 גר' פרמזן טחון ( גרנה פדנו )

5 גר' מלח

להכנת קרם שורשים וארטישוק ירושלמי:

1 יח' כרישה (רק החלק הלבן) חתוך דק

1 יח' שורש פטרוזליה נקי חתוך לקוביות

1 יח' שורש סלרי נקי חתוך לקוביות

6 יח ארטישוק ירושלמי נקי חתוך לקוביות

5 כפות שמן זית

8 גר' מלח

חצי ליטר חלב

ירוקת ירוקים לפי העונה

אופן הכנה:

1. הכנת הבצק:

מביאים לרתיחה מים עם שמן זית ומוסיפים חצי מכמות הקמח והמלח, מערבבים לקבלת בצק אחיד. משאירים על אש נמוכה במשך 5 דקות.

מקררים את הבצק.

מעבירים את הבצק למיקסר עם וו לישה.

מוסיפים את יתרת הקמח וביצה ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד,חלק ורך. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של לפחות שעה וחצי.

2.הכנת המילוי:

מערבבים את הגבינות ומתבלים במלח ומעבירים לשק זילוף.

3.הכנת קרם שורשים:

מאדים כרישה בסיר עם שמן זית. מוסיפים שורש סלרי, שורש פטרוזיליה וארטישוק ירושלמי. יוצקים את החלב ומבשלים כחצי שעה או עד שכל הירקות רכים. מתבלים במלח. טוחנים במעבד מזון למרק חלק מאוד.

4. מרדדים את בצק במכונת פסטה ביתית לעובי דק. קורצים עיגולים מזלפים את המילוי ומקפלים לטורטליני.

5. מבשלים את הטורטליני בסיר עם מי מלח רותחים עד שהם צפים ומסננים.

6.מבשלים את הירקות הירוקים בסיר עם מי מלח 2-3 דקות.

7.מגישים את הטורטליני החמים על קרם השורשים וארטישוק ירושלמי. מוסיפים את הירקות הירוקים ומזלפים למעלה שמן זית איכותי.

בתאבון!