המחבל שדקר ופצע אתמול צעירה בכניסה לערד מסר בחקירתו, כי הגיע לפגוע ביהודים וכך "לנקות" עצמו מחשד שהוא שיתף פעולה עם גורמי ביטחון בישראל.

המחבל, בן 35, תושב יאטה שבדרום הר חברון, נשוי ואב לילד. זהותו נאסרה לפרסום בצו של שופט שלום בבאר-שבע. הוא נחקר על ידי חוקרי שב"כ ויחידת התשאול במרחב הנגב.

המחבל טען כי בני משפחתו חשדו בו שהוא משתף פעולה עם גורמי בטחון ישראלים. לכן החליט לפגוע ביהודים ולנקות בכך את עצמו מהחשד. המחבל סיפר על מצבו הכלכלי הקשה ואמר לחוקרים, שחשב שיוכל לקבל כסף מארגון טרור בתמורה לביצוע הפיגוע. בחקירתו הוא מסר, שבעבר כבר פנו אליו מספר פעמים מהתנזים, אך הוא לא יצא מטעם התנזים לפיגוע, אלא על דעת עצמו.

במהלך חקירתו הוברר, שהמחבל היה שוהה בלתי חוקי בשטח ישראל ונמצא באזור שלושה ימים לפחות.

החוקרים הגיעו לאדם בן 54 ולבנו בן ה-25 ממשפחת גבוע בשבט הבודאי אלפורעה שליד ערד. השניים סיפרו לחוקרים, שהמחבל הגיע למאהל וביקש ללון אצלם. הם לא שאלו שאלות ואירחו אותו שלושה לילות, בלי שידעו את מטרת שהייתו אצלם. האב ובנו נעצרו לחקירה.

מפקד משטרת מרחב הנגב, תנ"צ חיים עמר אמר: "לא היו לנו ידיעות ממוקדות על פיגוע באזור ערד, או על סוג כזה של פיגוע בכלל. זאת, על אף שיש התרעות כלליות על סכנת פיגוע באזור הנגב".