קלמן ליבסקינד
קלמן ליבסקינדצילום: Yonatan Sindel/Flash90

העיתונאי קלמן ליבסקינד זומן למשרדי היחידה לחקירות שוטרים, בהמשך למעצרו של אחד הבלשים שהיו מעורבים באירוע בו נהרג אהוביה סנדק ז"ל.

העיתונאי עמית סגל צייץ בחשבון הטוויטר שלו, "בצעד חריג, העיתונאי קלמן ליבסקינד זומן להגיע למח"ש היום, בהמשך לעניין הבלש העצור שאת גרסתו הביא בשבוע שעבר".

מוקדם יותר דווח כי הבלש שנעצר בחשד לשיבוש מהלכי חקירה הוא אותו בלש שגרסתו הובאה על ידי ליבסקינד בטורו באמצעות עורך דינו.

ביום חמישי האחרון מסרו לראשונה ניצולי התאונה בה נהרג סנדק עדות ותלונה מפורטת במחלקה לחקירות שוטרים.

הנערים זומנו רק ביום רביעי לאחר שמח"ש ספגה ביקורת ציבורית רחבה על כך שתקופה ארוכה לאחר האירוע טרם נמצא הזמן לגבות את העדות מהנערים ששהו ברכב בעת ששוטרים מימ"ר ש"י ניגחו את רכבם.

מדובר בעדויות משמעותיות לחקירה ולברור האירוע, שכן הנערים היו עדי ראייה לכל האירוע, וכבר בסמוך לאירוע בבית החולים מסרו כי השוטרים הם שנגחו את רכבם.

הזמנת הנערים למסירת עדות מגיעה לאחר שעו"ד מנשה יאדו מארגון חוננו פנה במספר מכתבים, בהם דיווח בכתב למח"ש כי העצורים אשר ששוחררו ממעצרם מצטרפים לתלונה כנפגעי עבירה בגין תאונת הניגוח, ולא ברור מדוע טרם זומנו הנערים למסור עדות.