עוגת פאדג' שוקולד
עוגת פאדג' שוקולדדני ספרים

רכיבים:

200 גרם קמח תופח

25 גרם אבקת קקאו

4 ביצים גדולות

225 גרם סוכר

225 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1 כפית תמצית וניל

1 כפית אבקת אפיה

לציפוי הפאדג':

45 גרם אבקת קקאו

150 גרם אבקת סוכר

45 גרם חמאה ממוסת

3 כפות חלב

אופן ההכנה:

מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות. משמנים שתי תבניות עגולות 20 ס"מ ומניחים בהן נייר אפייה. מנפים את הקמח ואבקת הקקאו לקערה גדולה ומוסיפים את כל שאר מרכיבי העוגה. מערבבים הכול היטב במשך כמה דקות בכף עץ או במקצף יד חשמלי. מערבבים פנימה 2 כפות מים פושרים מהקומקום כדי שהתערובת תיזל בקלות מהמקצף או הכף. מחלקים שווה בין שתי התבניות ומחליקים מלמעלה.

אופים במשך 35-40 דקות או עד שהעוגה תפוחה והיא יציבה למגע, משאירים להתקרר בתבניות למשך 5 דקות לפני שהופכים על הרשת להתקרר.

בינתיים מכינים את הציפוי: שופכים את אבקת הקקאו ואבקת הסוכר לקערה, מוסיפים את החמאה והחלב ומערבבים היטב לתערובת חלקה. אם התערובת סמיכה מדי ולא נמרחת בקלות מוסיפים מעט חלב. מורחים את הציפוי על שתי העוגות ומניחים אחת על השנייה.

מתוך הספר עוגות וקאפקייקס בהוצאת דני ספרים.