
רכיבים:
75 גרם משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
6 ביצים גדולות מופרדות
115 גרם סוכר + כף אחת לבזיקה
מיץ מלימון אחד
140 גרם קמח מנופה
30 גרם חמאה
1/2 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה:
מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות. משמנים תבנית קפיצית עגולה 23 ס"מ, ומניחים בה נייר אפייה. שמים את קוביות המשמש בקערה ומכסים במים קרים. מניחים להשריה של 20 דקות, מסננים ומניחים בצד.
מקציפים במערבל חשמלי במשך 5 דקות את חלמוני הביצים והסוכר עד שהתערובת סמיכה, חלקה ובהירה, והנפח שלה השליש את עצמו. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. מקפלים פנימה היטב את הקמח בכף מתכת ומניחים בצד.
מקציפים בקערת מתכת או זכוכית גדולה את חלבוני הביצים עד שנוצרות גבעות רכות. מקפלים מחצית מהקצפת לתוך תערובת העוגה, ואז מקפלים פנימה גם את המחצית השניה.
מעבירים 1/3 מהתערובת לתבנית המוכנה ומחליקים, מעל שמים 1/3 מהמשמשים, מוסיפים 1/3 נוסף מהתערובת ומעליה 1/3 נוסף מהמשמשים, ומסיימים באותו אופן עם השליש האחרון של התערובת ושל המשמשים.
ממיסים את החמאה בסיר קטן על להבה נמוכה ומזליפים מעל העוגה. מערבבים את הקינמון עם כף סוכר בקערה ובוזקים באופן שווה מעל העוגה.
מכניסים את התבנית למדף האמצעי בתנור ואופים במשך 40-45 דקות, או עד שהחלק העליון זהוב וקפיצי למגע וקיסם יוצא מהעוגה נקי.
מוציאים מהמקרר ומשאירים להתקרר בתבנית. לאחר שהעוגה תתכווץ מעט ותיפרד מדופן התבנית, מוציאים אותה מהתבנית ומגישים.
מתוך הספר עוגות וקאפקייקס בהוצאת דני ספרים.