קיש פשטידה חלבי בישול אפיה מתכון מתכונים מטבח אוכל
קיש פשטידה חלבי בישול אפיה מתכון מתכונים מטבח אוכלIstock

רכיבים:

4 חצילים גדולים
150 גרם גבינה בולגרית מפוררת 
3 ביצים טרופות
100 גרם גבינת קוטג`
מלח ופלפל
2 כפות שמיר קצוץ
1/2כוס פירורי לחם 
50 גרם צנוברים

אופן הכנה:

שמים את החצילים בתבנית שטוחה. מחממים תנור ל – 220 מעלות צלזיוס (חום גבוה מאוד) ואופים את החצילים 50 דקות. מוציאים בכף את בשר החצילים מתוך הקליפה. מסלקים גלעינים כמה שאפשר.מערבבים את כל החומרים (חוץ מהצנוברים), שמים בתבנית לא גדולה, ואופים ב- 180 מעלות צלזיוס ( חום בינוני – גבוה) כ- 45 דקות, או עד שמזהיב. בוזקים על הפשטידה את הצנוברים 10 דקות לאחר תחילת האפייה

הידעת?  ההנחיות לתזונה נכונה ובריאות כוללות  המלצה לצריכה של לפחות 3 מנות חלב ליום כחלק מתזונה מאוזנת ובריאה. 

מהי מנת חלב?
• כוס חלב
• חצי גביע גבינה לבנה או קוטג'
• גביע יוגורט.