עגבניות משודרגות
עגבניות משודרגותשמח במטבח

רכיבים:

4 עגבניות גדולות או 8 בינוניות

25 גרם קוסקוס

1 בצל סגול בינוני

כף שמן זית

שן שום

200 גרם גבינת פטה

קמצוץ פתיתי צ'ילי

כפית אורגנו יבש

אופן ההכנה:

חממו את התנור ל-180 מעלות. חתכו את ראשי העגבניות, בערך ס"מ אחד מהקצה העליון.

בעזרת כף הוציאו את תוכן העגבניות. זרקו את החלקים הקשים ואת הגרעינים והמיץ שימו בקערה. הוסיפו את הקוסקוס וערבבו.

סדרו את העגבניות החלולות בכלי שטוח חסין חום. (אם הן נופלות תמכו אותן בצדדים בעזרת ניר כסף מקופל)

קלפו את הבצל והסירו את הקצוות. חתכו את הבצל לחתיכות קטנות.

שימו את השמן במחבת וחממו למשך דקה. הוסיפו את הבצל, טגנו במשך 7-10 דקות עד שהבצל רך. כתשו את השום והוסיפו.

טגנו במשך דקה נוספת.

שפכו את הקוסקוס עם העגבניות לתוך מסננת להניחו מעל הכיור כדי להיפטר מעדפי המיץ של העגבניות. בנתיים סננו את המים המלוחים מגבינת הפטה וחתכו את הגבינה לקוביות של 1 ס"מ.

שימו את גבינת הפטה, הקוסקוס, הבצל, הצ'ילי והאורגנו בקערה וערבבו היטב. מלאו כל עגבניה בתערובת והדקו היטב.

הניחו את ראשי העגבניות החתוכים על העגבניות ואפו במשך 25-30 דקות, או עד שהעגבניות רכות אך לא נפולות.

מתוך הספר "שמח במטבח - בנות"