המתכונים צולמו במרכז מנורה בעיר דנייפרופטרובסק שבאוקראינה, בנשיאות הרב שמואל קמינצקי.
רכיבים: (ל1-2 מנות)
120 גרם בשר טחון
2 עלי בזיליקום
2 ענפי כוסברה
ענף רוזמרין
שיני שום
רבע בצל
מקלות קינמון
2 תאנים
2 תמרים
1 משמש
1 שזיף
יין אדום
סוכר
מלח
פלפל
תבלין גריל
סומק
חומץ בן יין (אפשר גם חוץ בלסמי)
אופן ההכנה:
קוצצים היטב את הכוסברה, הבזיליקום, הבשר ושיני השום. מורידים את עלי הרוזמרין מהענף. קוצצים את המשמש והשזיף היטב. מוסיפים את כל החומרים הקצוצים לבשר ומעסים היטב עד לתערובת אחידה שאינה מתפרקת.
מחממים מחבת. מכינים ארבעה כדורים מתערובת הבשר, מכניסים לכל כדור מקל קינמון ומהדקים טוב.
שמים במחבת שמן ומעט סוכר ומטגנים את הבשר מכל הצדדים.
מוציאים את הבשר מהמחבת לכלי הגשה ועוברים להכנת הרוטב.
מכניסים למחבת את התאנים והתמרים חצויות לשתיים, מוסיפים כף סוכר, קצת רוזמרין, שן שום יין אדום וחומץ בן יין.
ממשיכים לבשל עד שהרוטב מרוכז. יוצקים את הרוטב מעל הקבב ומגישים.
