חזה עוף ברוטב שוקולד

המתכונים צולמו במרכז מנורה בעיר דנייפרופטרובסק שבאוקראינה, בנשיאות הרב שמואל קמינצקי.

רכיבים:

1 חזה עוף 80 גרם (ל-2 מנות)

פיזליס (שלפח)

50 גרם שוקולד מריר מומס

ריבת פירות (30 גרם)

 30 גרם אגוזים מסוגים שונים (פונדוק, פיסטוק ועוד)

1 מקל קינמון

חצי כוס יין אדום

כף סוכר

מלח

פלפל

פפריקה מתוקה

סומק

רבע בצל

אורגנו

אופן ההכנה:

מחממים מחבת, שמים במחבת החם שמן ומעט סוכר.

חותכים את החזה לרצועות ומתבלים עם פפריקה, מלח, פלפל וסומק.

מניחים את חזה העוף במחבת ומטגנים משני הצדדים.

כשהעוף מוכן מתחילים בהכנת הרוטב. מכניסים לתוך המחבת עם העוף בצל קצוץ, מקל קינמון וריבה.

מפרידים את הפיזליס מהעלים שעוטפים אותם ומוסיפים למחבת. מעל הפיזלס יוצקים את השוקולד, היין האדום והאגוזים.

מערבבים הכול ומבשלים עד הרוטב מתרכז. מוסיפים מספר עלי אורגנו לקראת סוף הבישול.

אופן ההגשה:

מניחים בצלחת עמוקה את העוף ומעליו יוצקים את הרוטב.

קובריגה שף בעל שם עולמי, בעבר שימש השף הראשי של מלון הנסיכה, מלון דניאל, אולם הדר דימול ובמסעדות רבות בארץ ובעולם שחלקם אף זכו במספר כוכבי מישלן.

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו