ספגנטי בולונז

המתכונים צולמו במרכז מנורה בעיר דנייפרופטרובסק שבאוקראינה, בנשיאות הרב שמואל קמינצקי

רכיבים: ל-3 סועדים

400 גרם ספגטי מבושל

200 גרם בשר טחון

1 בצל

1 סלרי

1 גזר

שום לפי הטעם

4-5 עגבניות שרי

2 כפות רסק עגבניות

חצי כוס יין אדום (ניתן להחליף במיץ עגבניות)

חצי כוס מים

מלח

פפריקה

תבלין גריל

כוסברה יבשה

אופן ההכנה:

מחממים מחבת עם מעט שמן זית.

קוצצים את הבצל, הסלרי הגזר והשום ומטגנים.

מוסיפים עגבניות שרי חתוכות ל-4. נותנים לירקות להתבשל מעט.

מכניסים את הבשר ומערבבים, לאט לאט מפרידים את הבשר. כל הזמן ממשיכים לערבב ולהפריד את הבשר.

מוסיפים רסק עגבניות, חצי כוס יין וחצי כוס מים. 

מוסיפים את התבלינים - מלח, פפריקה, תבלין גריל וכוסברה יבשה.

נותנים לרוטב להתבשל מספר דקות.

חותכים מעט את הספגטי שיהיה נוח להגשה ולאכילה. מכניסים את הספגטי לתוך הרוטב ומערבבים. 

מעבירים לצלחת הגשה ובתאבון!

קובריגה שף בעל שם עולמי, בעבר שימש השף הראשי של מלון הנסיכה, מלון דניאל, אולם הדר דימול ובמסעדות רבות בארץ ובעולם שחלקם אף זכו במספר כוכבי מישלן.