כבש אוזבקי

המתכונים צולמו במרכז מנורה בעיר דנייפרופטרובסק שבאוקראינה, בנשיאות הרב שמואל קמינצקי

רכיבים:

2 מנות של כבש
קיווי
עשבי תיבול - כוסברה, בזיליקום ופטרוזיליה
פירות יבשים- משמש, תאנה, שזיף ועוד
1 עגבניה
1 פלפל
חצי בצל
פלפל חריף למי שאוהב
רוטב סויה
שמן זית
שמן רגיל
כוסברה טחונה
מלח
תבלין גריל
סומק

אופן ההכנה:

קוצצים גס את עשבי התיבול, הבצל, העגבניה, הפלפל והפלפל החריף למי שמעוניין. חותכים את הפירות היבשים לחתיכות גדולות, מכניסים הכול לקערה.

מוסיפים מעט שמן זית ומעט שמן רגיל. מוסיפים רוטב סויה, כוסברה טחונה, מלח, תבלין גריל וסומק ומערבבים היטב.

פורסים קיווי לפרוסות ומועכים בתוך קערה אחרת, מכניסים את בשר הכבש לתוך הקערה ומורחים היטב את הקיווי על בשר הכבש.

מקפלים ניר כסף ל-4 ומניחים בתוכו מנה אחת של כבש, מורחים מלמעלה את תערובת הקיווי, מוסיפים קצת מלח ומניחים מעל את תערובת עשבי התיבול והירקות.

סוגרים את ניר הכסף מכל הצדדים ומשאירים פתוח מלמעלה. חוזרים על הפעולה עם המנות הנוספות.

מכניסים למחבת חם ונותנים לזה להתבשל רבע שעה. לאחר מכן מעבירים לתנור לשעה ורבע.

להגשה: מוציאים את ניר הכסף ומעבירים לצלחת הגשה יפה.

קובריגה שף בעל שם עולמי, בעבר שימש השף הראשי של מלון הנסיכה, מלון דניאל, אולם הדר דימול ובמסעדות רבות בארץ ובעולם שחלקם אף זכו במספר כוכבי מישלן.