עוף עם שזיפים
עוף עם שזיפיםצילום: istock

אנו נוהגים כמו כולם לאכול בראש השנה מאכלים מתוקים, לסימן טוב ולמתיקות לשנה כולה. אנחנו אמנם לא מוותרים על הדגים החריפים, הפסטלים ותפוחי האדמה בתנור, אבל אנו גם דואגים שהתפריט העשיר של הארוחה יכלול גם מנות מתוקות. אחת המנות המוצלחות היא עוף עם שזיפים.

אופן הכנה:

  • מטגנים הרבה בצל ושום בסיר גדול.
  • לאחר הטיגון מוסיפים כרעיים ושוקיים של עוף (ניתן להסיר את העור, אך הוא מוסיף טעם לבישול) ומשאירים כך לאידוי למשך מספר דקות. 

מוסיפים לסיר:

  • שתי כוסות וחצי מים רותחים, כף עד כף וחצי אבקת מרק עוף, כפית ג'ינג'ר מגורד, חצי כפית כמון ומעט מלח לפי הטעם.
  • מבשלים את הכל במשך רבע שעה ואז מוסיפים כף וחצי דבש שעורבבו עם מעט מים חמים.
  • מכסים את הסיר עם מכסה ומביאים לרתיחה של כשעה.
  • אחרי שעה, מוסיפים חופן של שזיפים מגולענים חתוכים (ניתן להוסיף גם משמשים) ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה נוספת.

חשוב לזכור:

  • יש להוסיף מים לפי הצורך וניתן להוסיף מעט תבלון לפי הטעם.

המלצה:

  • ניתן להגיש זאת לצד אורז לבן ושעועית ירוקה.

בתיאבון ושתהיה לכל עם ישראל, החיילים, השוטרים וכוחות הביטחון וההצלה שנה טובה ומתוקה!