פילה דג לוקוס עם ירקות אנטיפסטי בתנור

שף שלום קצנגולד מגיש: פילטים של דג לוקוס שידוע בטעמו העדין, בצירוף מסיבה של ירקות אנטיפסטי צבעוניים, יוצרים על הצלחת חגיגת טעמים נפלאה.

טובי הירשלר , כ"ב בטבת תשע"ט

פילה דג לוקוס עם ירקות אנטיפסטי בתנור-ערוץ 7
פילה לוקוס ואנטיפסטי
צילום: שף שלום קצנגולד

מרכיבים. 
לדג:

  • 2/4 פילטים של לוקוס טרי 
  • שמן זית 
  • מלח גס 
  • פלפל שחור גרוס 
  • מעט סומק 
  • 3 לימונים שלמים 

לאנטיפסטי:

  • 1 זוקיני ירוק 
  • 1 זוקיני צהוב 
  • 1 ראש שום שלם 
  • 4/5 אשכולות של עגבניות שרי 
  • מעט שיני שום שלמות 
  • 1 כרישה מחולקת ל4 
  • פטריות פורטובלו שלמות 
  • שמן זית 
  • מלח 5
  • פלפל שחור גרוס 

אופן ההכנה:
להניח את כל הירקות על מגש תנור. 
לזלף מעל שמן זית ולתבל במלח ופלפל. 
לאפות בתנור על 200 מעלות למשך 20 דקות (המשך הבישול יהיה יחד עם הדג)
להניח את הדג על מגש תנור ע"ג נייר אפיה. 
לתבל בשמן זית, מלח ופלפל ומעט סומק. 
להוסיף את ירקות האנטיפסטי מעל הדגים. 
לאפות בתנור על 200 מעלות. למשך 15/17 דקות 
להגיש יפה בצלחת ואת הירקות מעל. ולהוסיף חצאי לימונים טריים 
בתאבון