
מרכיבים:
- 2 ביצים
- קופסה קטנה רסק עגבניות
- 2 שיני שום פרוסות דק
- בצל קטן קצוץ
- עגבנייה גדולה בשלה חתוכה לקוביות
- חצי יחידת חציל חתוך לקוביות
- חצי פלפל אדום חתוך לקוביות
- יחידה פלפל חריף פרוס
- 3 עלי בזיל טרי
- גבינת פטה מפוררת לפי הטעם
- גבינת פרמזן מגוררת לפי הטעם
- מלח, פלפל, קורט סוכר
- 2 ביצים
- לקישוט: עלי פטרוזיליה וטחינה גולמית לזילוף.
אופן ההכנה:
במחבת קטנה מטגנים את הירקות בשמן זית עד שמתרככים כ8 דקות.
מוסיפים את רסק העגבניות מדולל במעט מים.
מתבלים במלח, פלפל וקורט סוכר.
קוצצים את עלי הבזיל ומוסיפים למחבת.
בעזרת כף, מפנים מקום לביצים ופותחים אותן לתוך המחבת.
זורים את הגבינות מלמעלה.
מכסים ומבשלים עד שהביצים מבושלות בדרגת העשייה הרצויה.
כשמוכן מזלפים מעל מעט טחינה גולמית ומקשטים בפטרוזיליה.