אוזן המן במילוי אנטיפסטי

הצעה נהדרת למשלוח מנות שלא מעבירים הלאה ואפשר להביא אפילו לחמות

טובי הירשלר , ד' באדר תש"פ

אוזן המן במילוי אנטיפסטי-ערוץ 7
אנטיפסטי לאוזן המן
צילום: iStock

מצרכים:

  • 1 חב' בצק עלים מרודד מופשר למשך הלילה במקרר
  • ביצה להברשה
  • סומסום/ קצח לעיטור
  • 5 יחידות פלפלים בצבעים שונים (אדום, צהוב, כתום)
  • 1 יחידה בטטה גדולה בקליפתה שטופה היטב
  • 1 חציל בינוני
  • 2 יחידות זוקיני עם קליפה
  • 1 בצל סגול גדול קלוף 

אופן ההכנה:

חותכים את הפלפלים לרצועות.

חותכים את החציל לקוביות עבות וגדולות.

חותכים את הזוקיני לרצועות עבות וקצרות (3 ס"מ)

חותכים את הבטטה לקוביות עבות וגדולות.

חותכים את הבצל לרבעים.

בקערה גדולה מערבבים את ירקות האנטיפסטי עם שמן זית בנדיבות, מלח גס, פלפל שחור גז ומעט טימין טרי או יבש (לא חובה)

מסדרים את הירקות על תבנית תנור מכוסה בנייר פרגמנט כך שלא יעלו אחד על השני.

צולים על חום 220 מעלות ללא כיסוי כ40 דקות עד שהירקות מתרככים ומקבלים גוון שחום.

פותחים את הבצק על משטח עבודה.

בעזרת צלחת מנה ראשונה קורצים עיגול בצד.

מניחים במרכז העיגול 4 כפות של ירקות וסוגרים את קצוות העיגול כך שמתקבלת צורת אוזן המן.

מברישים בביצה טרופה, זורים סומסום או קצח.

אופים על 180 מעלות כחצי שעה עד שהבצק מזהיב.