לביבות בטטה אפויות
לביבות בטטה אפויותצילום: טובי הירשלר

מרכיבים:

  • 3 בטטות גדולות
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 1/2 כוס קמח
  • 3 ביצים
  • 4 כפות פירורי לחם
  • פלפל, מלח

ליוגורט:

  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • ענף בצל ירוק קצוץ
  • פלפל, מלח

אופן ההכנה:

מבשלים את הבטטות בקליפתן

כשהבטטות מתרככות מניחים בצד לקירור

מסירים את הקליפה ומועכים את הבטטות למחית.

במחבת מטגנים את הבצל במעט שמן ומוסיפים  למחית הבטטות

מוסיפים את יתר המרכיבים ומניחים לעיסה להתקרר כחצי שעה במקרר

יוצרים לביבות, מניחים על נייר אפייה 

מרססים מעט ספרי שמן ואופים בחום של 200 מעלות כ40 דקות עד שהלביבות מזהיבות.

מתבלים את השמנת החמוצה בבצל ירוק,פלפל ומלח ומגישים לצד הלביבות

*ניתן להמיר את השמנת החמוצה בלאבנה או יוגורט טבעי.